TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDEN BÜKREŞ VE RUSÇUK ÜNİVERSİTELERİNE ZİYARET

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun başkanlığındaki, üniversitemiz tarafından yayınlanan bilimsel dergilerin editörleri ve Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi çalışanlarından oluşan 20 kişilik heyet, 7 Haziran 2018’de Bulgaristan Rusçuk, 8 Haziran 2018’de ise Romanya Bükreş Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Heyetin Rusçuk’taki Ruse Angel Kanchev Üniversitesi ziyaretinde Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Juliana Popova, Araştırmadan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Diana Antonova, Uluslararası Öğrenci Bölümü Sorumlusu Prof.Dr. Krasimir Martev, Dış İlişkiler ve Erasmus Koordinatörü Diana Gueorguieve, Uluslararası Öğrencilerden Sorumlu Nevin Hebibova ve Dış İlişkiler Birimi uzmanları ile bir araya gelindi. Görüşmede Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun ve Ruse Angel Kanchev Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Juliana Popova, üniversitelerini tanıtarak üniversiteler arasındaki işbirlikleri, üniversite yayınları, bölümlerin akreditasyonu, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine destek verilmesi, iki taraf arasında ortak sempozyumların daha fazla düzenlenmesi gibi konularda görüş alışverişinde bulundu.

8 Haziran 2018 Cuma günü Romanya’nın en önemli üniversitelerinden biri olan Bükreş Üniversitesi’ni ziyaret eden heyetimiz, Bükreş Üniversitesi Rektörü Prof. Mircea Dumitru, Dış İlişkiler ve Uluslararası öğrencilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Sorin Costreie ve Dış İlişkiler Birimi uzmanları ile bir araya geldi. Üniversitemizin dergileri ve heyetimizin tanıtımından sonra İkili Anlaşma Protokolü, Erasmus+ ve Mevlana Programı, Balkan Üniversiteler Birliği, ortak araştırma olanakları ve projeler masaya yatırıldı ve Türkiye’deki burs imkanları hakkında görüşüldü.

Toplantıda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun’un, Balkan Üniversiteler Birliği ve Karadeniz Üniversiteler Birliği’nin beraber hareket etmesi ve tecrübelerini paylaşması konusundaki önerisi memnuniyetle kabul edildi. 20 yıl önce kurulan, Türkiye’den 13, 12 ülkeden toplam 113 üniversitenin bağlı olduğu birliğin 18-19 Haziran 2018’de, Selanik’te düzenlenecek toplantısına Trakya Üniversitesi davet edildi.

Bükreş’teki toplantıya Bükreş Büyükelçimiz Sayın O. Koray Ertaş da katıldı.  Daha sonra heyetimiz tarafından Bükreş’teki Türk Şehitliği ziyaret edildi ve ziyaretin anısına Şehitliğe Üniversitemizin logosunun yer aldığı çini tabak hediye edildi.
Bu içerik 12.06.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 901 kez okundu.