TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE PATOLOJİ KURSU

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi sunduğu sağlık hizmetlerinin yanı sıra eğitimler vererek alanda liderliğini sürdürüyor.

Dr. Ratip Kazancıgil Amfi Binası’nda 27 Nisan 2019’da Tıp Fakültesi Tıbbi Patoloji Ana Bilim Dalının organizasyonunda ve Prof. Dr. Fulya Öz Puyan’ın yoğun emekleriyle hayata geçen “Kemik İliği Kursu”nun moderatörlüğünü Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Nalan Akyürek yaptı. Yoğun katılımla geçen kurs; Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Ana Bilim Dalı, Patoloji Dernekleri Federasyonu, Hematopatoloji Çalışma Grubu ve Türk Patoloji Derneği iş birliği ile düzenlendi. Türkiye’nin birçok ilinden gelen 115 katılımcı ile gerçekleştirilen kursta kemik iliği biyopsi ve aspirasyon değerlendirme özellikleri ile kemik iliğini tutan myeloid ve lenfoid neoplaziler geniş bir çerçevede ele alındı.

Kursa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir ile çok sayıda akademisyen katıldı.

Haber: Engin Arda
Editör: Fırat Güngör
Fotoğraflar: Engin Arda
Bu içerik 21 Mayıs 2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 345 kez okundu.

AİLE BOYU TRAKYA ÜNİVERSİTELİ

2019 yılında, ÖSYM tarafından düzenlenen üniversiteye giriş sınavlarında başarılı olarak Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nü kazanan Kayra Çağ Canarslan, aynı üniversitede eğitim gören anne ve babasıyla okul arkadaşı oldu. Balkan Kongre Merkezi’ne gelerek kaydını gerçekleştiren Kayra Çağ Canarslan’ın annesi Trakya Üniversitesi Eğit..

EMEKLİ HEKİM İNAYET DİKİM KORKUT, 67 YAŞINDA ÖĞRENCİ OLARAK TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE

42 yıl sonra 2019 yılında, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hekimliği mesleğinden emekli olan İnayet Dikim Korkut, aynı yıl girdiği üniversite sınavını kazanarak Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı’na yerleşti. Trakya Üniversitesi’nde 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı öğrenci kayıtları devam ederken, ÖSYM tarafından düzenlenen üniversiteye giriş sın..