TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE NİTELİKSEL İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Trakya Üniversitesi eğitim ve yönetimde kalite çalışmaları kapsamında Sakarya Üniversitesi Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Tuba Canvar Kahveci’yi ağırladı. Yrd. Doç. Dr. Tuba Canvar Kahveci, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Fehmi Yıldız Konferans salonunda 11 Ekim 2017 tarihinde “Sakarya Üniversitesi Kalite Yolculuğu” konusunda üniversitemiz akademik ve idari personeline bir sunum gerçekleştirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Üniversitemizi var olduğu yerden daha iyiye daha güzele nasıl götürürüz, bunu bir sistem haline nasıl getiririz, devamlı kendi kendini iyileştirebilen bir sistem geliştirebilir miyiz düşüncesi içerisindeydik. Kalite süreci bunun için çok iyi bir fırsat. YÖK bu işle ilgileniyor. YÖK denetleme ekibi Üniversitemize ön değerlendirme için gelmişti. Kasımın başında da Üniversitemizde genel bir değerlendirmede bulunacaklar. Kurumlarımızı daha iyiye nasıl götürürüz, riskli alanlarımızı nasıl belirleriz, nasıl bu tür durumlarla mücadele edebiliriz ve devamlı iyileşmeyi nasıl sağlarız bunları belirleyebilmek için çok iyi bir fırsat. Bu yüzden bu işe önem veriyoruz. Bu işi bünyemize almamız kendimize ait hissetmemiz ve uygulamamız gerekiyor. Bu işi en güzel onu uygulayanlardan anlarız. Sakarya üniversitesi bu işin en iyi örneği. Sayın Rektörümüz bize bir sunum yapmıştı. Ön hazırlık deneyimlerini bizimle paylaşmıştı. Şimdi aynı üniversitenin Kalite Koordinatörü, YÖK Denetleme Kurul Üyesi, değerli Hocam bu işin mutfağında çalışıyor. Bizi kırmadı geldi. Bilgi ve deneyimlerini bizimle paylaşacaklar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Sakarya Üniversitesi Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Tuba Canvar Kahveci “Bu yolculuğun bizin kurumumuza neler kazandırdığı, nasıl hayata geçirdiğimiz ve çalışana kadar bunun yansımalarının nasıl olduğunu paylaşmak istiyorum. Yakın bir zamanda YÖK kalite kurulu değerlendirmesinden geçeceksiniz. Geçen yıl üniversitemiz bu değerlendirmeden geçti. Onların bakış açısıyla bu uygulamaların nasıl örtüştüğünü biraz daha vurgulamak isterim.” diyerek söze başladı. Sakarya Üniversitesi’nin akademik ve idari yapısını anlattı. Kısıtlı kaynaklarla yapılan hizmetlerden bahsederek eğitim öğretim, araştırma geliştirme ve topluma hizmet ana süreçlerini hayata geçirmeye çalışan bir Üniversite olduklarını belirtti. Sakarya Üniversitesinde tüm süreç yönetimi çalışmaları için her bölümde kalite elçilerinin bulunduğunu, başlangıçta kırk kişilik bir grup olan kalite elçilerinin şu anda 130 kişilik bir ekip olduğunu, her birimde çalışanlardan iki kişinin bu elçilik ekibine dahil olduğunu aynı zamanda birim yöneticisinin de kalite elçisi olduğunu belirtti. Kurumsal olarak başlatılan çalışmaların bu sayede birimlere yayıldığından bahsetti. Sakarya Üniversitesinin Kalite Yönetim Süreçlerini anlatan Canvar Kahveci Yeterliliklere Dayalı Öğrenci ve Öğrenme Merkezli Eğitim Öğretim Sistemini tanıttı. Geri bildirim mekanizmalarını ve elde edilen bilgilerle yapılan çalışmaları anlatarak sözlerine devam etti. Geliştirdikleri Öğrenci Senatosu sistemini ve Üniversiteye olan katkılarını anlattı.  Uygulamalı eğitim için meslek yüksekokullarında 3+1, fakültelerde 7+1 eğitim sistemine geçtiklerini belirtti. Sakarya Üniversitesinde kalite konusunda yapılan değerlendirmeleri ve denetlemeleri anlatarak sunumu tamamladı.

Son kısımda Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile Yrd. Doç. Dr. Tuba Canvar Kahveci beraber soruları yanıtladı.

Etkinlik günün anısına hediye takdim edilmesi ile son buldu. 

Bu içerik 12.10.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 892 kez okundu.