TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE KAN BAĞIŞI SEFERBERLİĞİ

Trakya Üniversitesi, düzenli ve sürekli bağışçılar kazanmayı ve gençlerde farkındalık oluşturmayı amaçlayan Türk Kızılayı’nın çağrısıyla bir kan bağışı kampanyası düzenleyecek. Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın organizasyonu ve Türk Kızılayı’nın destekleriyle, Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi Merkez Kütüphane ve Bolca Ana Yemekhanesi önünde kurulacak Kızılay Kan Bağışı Merkezleri’nde, 18 Ekim 2018 Perşembe günü, 10:00-19:00 saatleri arasında kan bağışı kabul edilecek. Kampanyaya, Trakya Üniversitesi’nin tüm çalışanları öğrencileri katılabilecek.

Konuyla ilgili bilgi veren Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Türk Kızılayı ile yıl içerisinde düzenli olarak yaptığımız kampanyalarla gönüllü kan bağışına yönelik bilinç oluşturmaya ve bu bilinci güçlendirmeye çalışıyoruz. Bu kampanyalara öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve üniversite çalışanlarımız gönüllü olarak katılıyor. Özellikle Trakya Üniversitesi gençliğinin, bu bilincin yaygınlaştırılmasına büyük destek verdiğini görüyoruz. Tek kaynağı insan olan, başka hiçbir muadili bulunmayan kanın hayat kurtarmadaki önemi malum… Bu nedenle her şeyden önce bir hekim ve bir eğitimci olarak, kan bağışının devamlılığını sağlamak amacıyla, başta Trakya Üniversitesi çalışanları ve öğrencileri olmak üzere tüm Edirnelileri kan bağışına davet ediyorum.” dedi.
Bu içerik 15.10.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 417 kez okundu.