TRAKYA ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN İKİ SERGİYİ DAHA AĞIRLIYOR

Trakya Resim Bölümü başkanı Yrd. Doç. Kerem İşcanoğlu ve Romanya Ovidius Üniversitesi öğretim görevlisi Sinziana Romanescu işbirliği sonucu getirilen Water-Scape ve Priomordial Elements In Ovidius’s Poetry isimli sergilerin açılışı 06 Eylül 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezinde yapıldı. Açılışta Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Selim Hakan Akıncı yer aldı.

Açılışta konuşan Resim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Kerem İşcanoğlu "Latin Edebiyatının en büyük şairlerinden Ovidius dizeleri resimlere dönüştü! Karadeniz'in iki yüzü resimler ve Ovidius'un şiirleriyle birleşti. Ovidius Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirin etkinlik paralel olarak Romanya'nın  Köstence şehrinde açılacak bir sergiyle Türk tarihinin önemli isimlerini konu edinecek. Ayrıca Köstence'de bu isimlerin kültürümüzde olan önemleri anlatılması için bir grup panel ve konferansta planlanmakta. Kültürlerin birbirini aracısız tanımaları açısında da ayrıca önemli. " dedi.

Sergi 4-10 Eylül tarihleri arasında Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde açık kalacak.

Bu içerik 08 Eylül 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 454 kez okundu.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..