TRAKYA ÜNİVERSİTESİ YÖNETİMİ YÖKAK TARAFINDAN DÜZENLENEN WEBİNAR’A KATILDI

Trakya Üniversitesi yönetimi, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından çevrim içi  olarak düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı…

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanlığı tarafından 2021 Yılı Kurumsal Değerlendirme Programları ve Kurum İç Değerlendirme Raporuna (KİDR) ilişkin bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

Çevrim içi düzenlenen toplantıya Trakya Üniversitesi Rektörü ve Kalite Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı ve Kalite Komisyonu Üyesi Prof. Ahmet Hamdi Zafer ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz katıldı.

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın Raporlar ve Göstergeler isimli sunumuyla başlayan toplantıda, 2021 Yılı kurumsal değerlendirme süreçlerindeki yeni yaklaşımlar ve uygulamalar kapsamında güncellenen kurumsal değerlendirme programları ile kurum iç değerlendirme raporu hazırlama kılavuzuna ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Farklı üniversitelerden çok sayıda akademisyen ve Kalite Komisyonu üyelerinin katılım sağladığı toplantıda, YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın konuşmasının ardından YÖKAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım “Kurumsal Dış Değerlendirme ve Kurumsal Akreditasyon ve İzleme Programı” üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım sunumunda, 2020 yılında KİDR'lerin hazırlanması sürecinde kullanılan dereceli değerlendirme anahtarı (rubrik), 2021 yılı Kurumsal Değerlendirme Süreçlerine ilişkin bilgilendirme ve Kurum İç Değerlendirme Raporu (KİDR) hazırlanmasına yönelik bilgiler aktardı.

2021 Yılı Kurumsal Değerlendirme Programları ve Kurum İç Değerlendirme Raporu (KİDR) hakkında düzenlenen webinar etkinliğinin son oturumunda ise Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlama Kılavuzuna ilişkin son güncellemelere değinildi.

Yükseköğretim kurumlarında kalite kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasına katkı sunmak, iç ve dış kalite güvence sisteminin kurulmasını teşvik etmek, akreditasyon ve bağımsız dış değerlendirme konularında kurumların yetkilendirilmesi süreçlerini yürütmek gibi faaliyetler yürüten YÖKAK tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında ayrıca, üniversiteler kendi iç değerlendirme süreçleri ve eylem planlarına ilişkin tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

 

Bu içerik 02.03.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 557 kez okundu.