TRAKYA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU’NDA ORYANTASYON

Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda, 2018-2019 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, okula yeni kayıt yaptırarak eğitime başlayan öğrencilerin uyumunu kolaylaştırmak amacıyla kapsamlı bir oryantasyon programı düzenledi. Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu bahçesinde başlayan programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Öğretim üyeleri ve yeni gelen öğrencilerin buluştuğu programa Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sevinç Sakarya Maden, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Nilüfer Epçeli ve Öğr. Gör. Bülent Karaşinik’in yanı sıra bölüm başkanları, birim başkanları ve danışman öğretim elemanları katıldı. Toplantıda öğrencilere okulun işleyişi, kurumsal ve fiziki yapısı, eğitim-öğretim ve sosyal olanakları, sınav sistemi, derslere devam, danışmanlık uygulaması, web sayfası ve iletişim yöntemleri gibi konularda bilgi verildi, yüksekokulun akademik ve idari çalışanları katılımcılara tanıtıldı.

Soru-cevap ve görüş alışverişiyle son bulan program çerçevesinde öğrenciler için, danışman öğretim elemanları eşliğinde Trakya Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesi, Lozan Anıtı ve Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ni içeren bir tarih ve kültür gezisi düzenlendi.

Bu içerik 02 Kasım 2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1468 kez okundu.

AİLE BOYU TRAKYA ÜNİVERSİTELİ

2019 yılında, ÖSYM tarafından düzenlenen üniversiteye giriş sınavlarında başarılı olarak Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nü kazanan Kayra Çağ Canarslan, aynı üniversitede eğitim gören anne ve babasıyla okul arkadaşı oldu. Balkan Kongre Merkezi’ne gelerek kaydını gerçekleştiren Kayra Çağ Canarslan’ın annesi Trakya Üniversitesi Eğit..

EMEKLİ HEKİM İNAYET DİKİM KORKUT, 67 YAŞINDA ÖĞRENCİ OLARAK TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE

42 yıl sonra 2019 yılında, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hekimliği mesleğinden emekli olan İnayet Dikim Korkut, aynı yıl girdiği üniversite sınavını kazanarak Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı’na yerleşti. Trakya Üniversitesi’nde 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı öğrenci kayıtları devam ederken, ÖSYM tarafından düzenlenen üniversiteye giriş sın..