TRAKYA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU’NDA AKREDİTASYON İÇİN İLK ADIM ATILDI

Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda akreditasyon için ilk adım atıldı. Projelendirme çerçevesinde yapılacak akreditasyon çalışmaları için TÜBAP ile imzalanan protokolün ardından, Pearson Qualifications International Türkiye Satış Danışmanı İsmail Cem Sezer, Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonu’nda 10 Temmuz 2018’de düzenlenen toplantıda akademik ve idari çalışanlara yüksekokulun akreditasyon süreci hakkında detaylı bilgi verdi.

Nitelikli yönetim ve eğitimin belgelendirilmesi anlamını taşıyan akreditasyon süreci ve işleyişiyle ilgili geniş kapsamlı değerlendirmenin yapıldığı toplantıya katılan akademik ve idari çalışanlar sürecin işleyişi, yerine getirilmesi gereken kriter başlıkları, kanıt belgeleri, denetleme aşamaları ve hazırlanacak el kitapları gibi konular hakkında bilgi sahibi oldu. Toplantıda “Kurumsal Yönetim”, “Öğrenmenin Yönetimi” ve “Ölçme Değerlendirme Yönetimi” başlıkları altında üç grup oluşturularak, kriter başlıkları altında hayata geçirilecek çalışmaların dağılımı yapıldı.

Proje Yürütücüsü ve Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Sevinç Sakarya Maden, akreditasyon sürecinin gerektirdiği tüm çalışmaların hızla ve özenle yapılacağını, bu konudaki başarılı örneklerin takip edileceğini ve akreditasyon süreci tamamlanana kadar bu toplantıların düzenli olarak sürdürüleceğini belirtti. Akreditasyon sürecinin başarıyla tamamlanması halinde, eğitim ve yönetim niteliği ile kalitesi bakımından yetkinliklerini ispatlamış, öğrencilerine uluslararası tanınırlığa ve geçerliliğe sahip eğitim verdiklerini belgelemiş ve kurumsal yapısını güçlendirmiş olacaklarını belirten yetkililer, bu toplantıda okullarının tercih edilirliğine, öğrenci memnuniyetine ve eğitimine olumlu katkı sağlayacak süreçle ilgili çalışmalarda ilk somut adımın atıldığını ifade etti.

Bu içerik 17.07.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 884 kez okundu.