TRAKYA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU'NDA, PEARSON AKREDİTASYONU İÇİN BİR ADIM DAHA ATILDI...

Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda, Temmuz 2018’de başlayan “Pearson Assured” ile “Pearson Assured Akreditasyon Sertifika Süreci” kapsamında önemli bir adım daha atıldı. Pearson Qualifications International Turkey’den İsmail Cem Sezer’in danışmanlığında gerçekleştirilen ve Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim elemanlarının katıldığı toplantıda, kanıt dosyalarından hareketle, sürecin önemli bir aşaması olarak “Akreditasyon Başvuru Metni” hazırlandı. Sürecin tamamlanmasıyla birlikte Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu öğrencileri, kalite güvencesi sağlanmış bir programdan mezun olduklarını gösteren ve uluslararası geçerliliğe sahip bir sertifika almaya hak kazanacak.

Pearson Assured nedir?
Dünyanın en büyük eğitim çözümleri şirketi Pearson’ın geliştirdiği, uluslararası tanınırlığa sahip kalite güvencesi ve akreditasyon sistemidir. Bu akreditasyona sahip eğitim kurumlarının öğrencileri, uluslararası düzeyde tanınırlığa sahip “Pearson Assured Sertifikası” almaya hak kazanır. 100’e yakın ülkede eğitim çözümleri alanında çalışan Pearson’ın sağladığı kalite güvencesi ve akreditasyon, gelişen dünya standartlarına göre geliştirilmekte ve uluslararası düzeyde kabul görmektedir.

Pearson Assured Sertifikası’nı kimler alabilir?
Pearson Assured tarafından yürütülen kurumsal akreditasyon sürecini tamamlamış üniversitelerin akredite edilen programlarını başarıyla tamamlayan öğrenciler, uluslararası tanınırlığı olan “Pearson Assured Akreditasyon Sertifikası” alabilme hakkına sahiptir. Sertifika süreci başvuru, onay, İngiltere’de basım ve teslimat aşamalarından oluşan 4 haftalık bir süreyi kapsar.

Pearson Assured neden önemlidir?
Pearson, dünya çapında 1000’den fazla kurumla çalışmaktadır. Özellikle İngiltere, ABD, Avrupa ve Orta Doğu’da birçok kurum ve kuruluş ile çalışmalar yürütmektedir. Öğrenciler, başarıyla bitirdikleri programın “Pearson Assured” tarafından akredite edilmiş, dolayısıyla kalite güvencesi sağlanmış bir program olduğunu gösteren bir sertifika almaya hak kazanır. Söz konusu sertifika, öğrencilerin elde ettikleri yeterliliklerin akademik ve mesleki olarak daha büyük bir geçerliliğe sahip olmasına yardımcı olur. Sertifika alan öğrenciler bu belgeyle bahsedilen bölgelerdeki okul kabulleri, iş başvuruları ve kariyerleri açısından önemli bir destek elde eder.

Bu içerik 14.11.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 712 kez okundu.