TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ve LİLA GROUP ARASINDA “İŞYERİ UYGULAMA EĞİTİMİ ÇALIŞMALARI” TOPLANTISI

Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi ve Trakya Ünversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü’nün, “üniversite-sanayi iş birliği” kapsamında yürüttüğü ortak çalışmalar sonucunda; Kariyer Merkezi İşveren Portalı üye firmalarından Lila Group’un katılımıyla bir toplantı düzenlendi.

Lila Group'u temsilen TPM ve Teknik Eğitim Kıdemli Uzmanı Murat Saka'nın yanı sıra Trakya Üniversitesi’ni temsilen Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yüksel Bayrak, Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda, Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Barış Özkapı, İpsala Meslek Yüksekokulu’ndan Dr. Öğr. Üyesi Aydın Güllü ve Kariyer Merkezi'nden Öğr. Gör. Ayşe Çelik Taşkın’ın katıldığı toplantıda; üniversite-sanayi iş birliği süreci ve işyeri uygulama eğitimi (3+1 işyeri uygulaması) konularında görüşmeler yapıldı. Toplantıda ayrıca Kariyer Merkezi ve Lila Group ile öğrencilere, “Kağıt Üretim Süreç ve Teknolojisi” konusunda verilebilecek eğitimler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Lila Group yöneticileri, ilkini 2016-2017 döneminde yılında uygulamaya aldıkları üniversite-sanayi iş birliği çalışmaları kapsamında, öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkı sağlanmanın yanı sıra çalışma hayatına dair tecrübe kazanmasının çok önemli olduğunu ve Trakya Üniversitesi ile yapılacak çalışmalar sayesinde, bölgede eğitim ve istihdam anlamında önemli bir adım atılmış olacağını ifade etti.

Bu içerik 13 Eylül 2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 861 kez okundu.

YENİ KAMU HASTANELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN REKTÖR PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU’NA ZİYARET

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen, “Edirne, Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ İlleri 2018 Yılı Verimlilik Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı”na katılmak üzere Edirne’ye gelen Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper ve beraberindeki heyet, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. RIDVAN CANIM’A BÜYÜK ONUR

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım’ın adı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentin Yakutiye İlçesi’nde yaptırılan eğitim merkezine verildi. Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden, bölüm birincisi olarak mezun olduktan sonra, aynı üniversitenin Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’nde akademisyenlik yap..