TRAKYA ÜNİVERSİTESİ UZUNKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU, YENİ ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI

Trakya Üniversitesi Uzunköprü Meslek Yüksekokulu, 2018-2019 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, okula yeni kayıt yaptırarak eğitime başlayan öğrencilerin üniversite yaşamına uyumunu kolaylaştırmak ve üniversitenin yapış ile olanaklarını tanımalarına yardımcı olmak amacıyla, kapsamlı bir oryantasyon programı düzenledi. “Üniversite Yaşamına Uyum Programı” olarak da bilinen tanışma ve bilgilendirme toplantısı, Trakya Üniversitesi Uzunköprü Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda geniş bir katılım ve yoğun ilgiyle gerçekleştirildi.
 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, Trakya Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesinin ardından Uzunköprü Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Kılıç, yüksekokula kayıt yaptırarak eğitime başlayan 1. sınıf öğrencilerine yönelik bir konuşma gerçekleştirdi. Doç. Dr. İsmail Kılıç, Trakya Üniversiteli olmanın önemli bir ayrıcalık anlamına geldiğini belirterek, öğrencilere Trakya Üniversitesi’ni tercih ettikleri için teşekkür etti. Oryantasyon programının, öğrencilerin Trakya Üniversitesi’ne uyum sürecini hızlandırmak, üniversitenin işleyişi ve birimleri hakkında bilgiler vermek amacını taşıdığını belirten Doç. Dr. İsmail Kılıç, öğrencilerin hocalarından edinecekleri bilgi ve tecrübe ile ilerleyen yıllarda meslek hayatına donanımlı bireyler olarak atılacağından hiç şüphe duymadığını belirtti. Doç. Dr. İsmail Kılıç ayrıca, öğrencilerin, meslek hayatları boyunca da Trakya Üniversitesi’ni en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını belirterek ve ilk adımını attıkları üniversite yaşamında başarılar diledi.
 
Uzunköprü Meslek Yüksekokulu’nun fiziki olanakları, sosyal alanları ve öğrencilere sunulan imkânların anlatıldığı program kapsamında Uzunköprü Meslek Yüksekokulu bölümleri ve programları hakkında aydınlatıcı bilgiler verildi. Yüksekokulda okutulan dersler ve müfredat, danışmanlık ve sınav sistemi, akademik takvim, web sayfası ve iletişim yöntemleri gibi konularda da bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıda, meslek yüksekokulu akademik ve idari çalışanları tanıtılarak, Erasmus, Farrabi ve Mevlana değişim programları, Engelsiz Üniversite ve Kariyer Merkezi hakkında bilgi aktarıldı. Program, Edirne’nin tarihi mirası ve günlük yaşamının anlatıldığı kent gezisiyle sona erdi.
Bu içerik 15.10.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1812 kez okundu.