TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI MİRKO TOS KULAK VE İŞİTME ARAŞTIRMA MERKEZİ 1. KONGRESİ İLE 4. ULUSLARARASI İSTANBUL ODYOLOJİ KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi Uluslararası Mirko Tos Kulak ve İşitme Araştırma Merkezi açılışı ve 1. Kongresi ile 4. Uluslararası İstanbul Odyoloji Kongresi, 15-17 Ocak 2020 tarihleri arasında Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı. 16 Ocak 2018’de hayatını kaybeden ünlü otolog Mirko Tos’un anısına, vefatının yıl dönümünde gerçekleştirilen uluslararası katılımlı toplantıda otoloji ve nörotolojinin tartışmalı konuları dünyaca ünlü otologlar tarafından tartışıldı.

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ve Türkiye dahil 15 ülkeden 80’i otoloji, nöro-otoloji, odyoloji, ilgili temel bilimler ve biyomedikal mühendislik alanlarından olmak üzere toplam 320 kişinin katıldığı kongrede ayrıca Mirko Tos Kulak ve İşitme Merkezi’nin yeni yerinin açılışı da yapıldı.

Kongrenin ilk gününde; araştırma ve yayın etiği, araştırma yöntemleri, deneysel çalışmalarda makale yazma, istatistikte sık yapılan hatalar, güncel iç kulak fizyolojisi, buluşları patentleştirme ve ticarileştirme, elektron mikroskopisi, genetik ve moleküler analiz yöntemleri, deney hayvanlarında elektrofizyoloji, kulak cerrahisi, iç kulağa ilaç verme yöntemleri, kobayda kokleostomi gibi çeşitli deneysel modeller hakkında eğitimler verilirken aynı zamanda temel ve klinik odyoloji alanlarında da birtakım kurslar düzenlendi.

Prof. Dr. Mirko Tos’un ikinci ölüm yıldönümüne denk gelen, ikinci günde açılış töreni Prof. Tos ve kaybedilen meslektaşlarımızın hatırasına 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı. Prof. Dr. Elefterios Ferekidis tarafından icra edilen piyano dinletisinin ardından Prof. Dr. İbrahim Hızalan, Prof. Dr. Jacques Magnan ve Prof. Dr. Nuri Özgirgin Prof. Mirko Tos’un mesleki anlamda yaptığı katkılar anlatıldı. Ardından “Prof. Tos ve Otolojide İnovasyonlar” başlığı altında konuşmalar gerçekleştirildi. Kongre, otoloji, odyoloji ve ilgili teknoloji alanlarında inovasyonlar üzerine yapılan konferans ve paneller ile tamamlandı.

Organizasyon komitesi adına kongre başkanları Prof. Dr. Cem Uzun ve Prof. Dr. Ahmet Ataş toplantıya katılan ve destek veren Türk ve yabancı bilim insanlarına, Trakya Üniversitesi’ne, Türk KBB ve BBC Derneği’ne, Trakya KBB ve BBC Derneği’ne ve sponsor firmalara teşekkür ederek kongreyi sonlandırdı.
Bu içerik 22.01.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 681 kez okundu.