TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ, 2020-2021 AKADEMİK YILINDA EĞİTİME BAŞLAYAN ÖĞRENCİLERİNİ UNUTMADI

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle gerçekleştirilemeyen 2020-2021 akademik yılı “Beyaz Önlük Giyme Töreni” bu yıl yapıldı. Tıp eğitimlerine geçen sene başlayan ve bu yıl ikinci sınıfta olan 256 öğrenciye, hekimlik mesleğinin en önemli simgelerinden olan “beyaz önlükleri” giydirildi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde küresel salgın nedeniyle gerçekleştirilemeyen beyaz önlük törenleri yeniden yapılmaya başlandı. 2021-2022 akademik yılında Trakya Üniversitesi’ni kazanan öğrenciler için yapılan törenin ardından, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı öğrencilerine de beyaz önlükleri düzenlenen törenle giydirildi. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin geleneksel olarak düzenlediği “beyaz önlük” giyme töreninde hekim adayları, ailelerinin önünde beyaz önlük giymenin gururunu yaşadı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, Trakya Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş ile akademisyenler, beyaz önlük giyecek öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları ve öğrencileri bir araya gelerek katılımcılara müzik ziyafeti sundu.

Açılış konuşmaları ile devam eden törende, arkadaşları adına kısa bir konuşma yapan Baha Tuncay, uzun bir aranın ardından hep beraber beyaz önlüklerine kavuşmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Aldığım eğitim ve öğretmenimin bana aşıladığı özgüven sayesinde her daim elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Bu sayede beklediğim sonucu alarak hayal ettiğim bölümü kazandım. Hayatımın geri kalanında da yine yaptığım işin hakkını vererek başarılı bir hekim olmak istiyorum. Başarılı bir doktor olmak için kişinin elbette iyi bir bilgi birikimine sahip olması gerekiyor. Ancak öncelikle mesleğini benimseyip kendisini mesleğine adaması gerektiğini düşünüyorum. Trakya Üniversitesi’nin de hem bilgi birikimimizi artırmak adına hem de bize mesleğimizi benimsetme anlamında doğru yer olduğuna inanıyorum. Burada olmaktan dolayı çok mutlu ve gururluyum.” ifadelerini kullandı.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir konuşmasında COVİD-19 salgını nedeniyle yüz yüze gerçekleştiremedikleri beyaz önlük törenini bir yıl gecikmeli olarak yaptıklarını ifade ederek Edirne’deki tıp eğitiminin tarihsel süreci hakkında bilgi verdi. Beyaz önlüğün pek çok önemli değeri simgelediğini belirten Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, hekimliğe yeni adım atan meslektaşlarına “Sevgili tıbbiyeliler tıp mesleğinin öğrenme ortamının esas olarak kliniklerde olduğunu, hasta koğuşlarında olduğunu unutmamalısınız. Hastanıza, hastanızın özel yaşamına ve insanlığa karşı saygılı olun. Şefkat ve merhametle yaklaşın. Sizden yardım istendiğinde bu yardımı karşılıksız bırakmayın. Tıp mesleği, disiplinler arası pek çok sağlık çalışanıyla bir arada yürütülen bir meslektir. Mutlaka ekip üyesi olun. Ülkenizi ve milletinizi düşünün ve ülkenizin geleceğine sahip çıkın. Bu ülkenin sizin gibi gençlere ve sizlerin parıltısına daima ihtiyacı var ve olacaktır. Harcadığınız her zaman diliminin farkına varın. Verdiğiniz sözlere ve görevinize sadık kalın. Daima yaptığınız işi nasıl daha iyi yapacağınızı düşünün ve güzel hizmetlerde bulunun.” şeklinde konuştu. 

Etkinlikte, konuşmaların ardından önlük giydirme törenine geçildi. Tören, tüm öğrenciler tarafından meslek andının okunmasıyla sona erdi.

Bu içerik 13.10.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 852 kez okundu.