TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TEK YÜREK ATATÜRK’Ü ANDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82’nci yılında, Trakya Üniversitesi Ayşekadın Kampüsü’nde düzenlenen törenle anıldı. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Valiliği tarafından Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene katılırken, Trakya Üniversitesi Ayşekadın Kampüsü’nde düzenlenen törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Prof. Ahmet Hamdi Zafer, dekanlar, müdürler, genel sekreter yardımcıları, akademisyenler, çalışanlar ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Murat Türkyılmaz ve Prof. Ahmet Hamdi Zafer’in Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başlayan törende, Cumhuriyetin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği saat olan 09:05’te çalan sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanlığınca düzenlenen anma etkinliğinde, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yanı sıra Trakya Üniversitesi öğrencileri tarafından şiirler okundu. Programda Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri İbrahim Daş ve Öznur Üzel, Zehra Korucu’nun yan flütü eşliğinde “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” ve “Bir Tutkudur Mustafa Kemal” isimli şiirleri seslendirdi.

Törende, günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Yıldırım, milletimizin verdiği destansı bağımsızlık mücadelesinin sembolü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 82’nci yılında sevgi, saygı, minnet ve özlemle andıklarını belirterek Atatürk’ün ulusa adanmış; zorluklar, mücadeleler ve savaşlarla geçen hayatını tören alanını dolduran kalabalıkla paylaştı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ülkesini ve milletini dünya tarihinin gördüğü en büyük istilalardan birinin pençesinden kurtardığını söyleyen Doç. Dr. Bülent Yıldırım “Atatürk, tüm yaşamı boyunca yenilgi tanımayan bir komutan olmuştur. Osmanlı Devleti’nin son yıllarından Kurtuluş Savaşı’nın sonuna kadar birçok cephede askerî harekâtlara katılmış, harp tarihine geçen büyük savaşlar yönetmiş, üstün askerî dehası, yüksek komutanlık becerisi ve çok sevdiği halkından aldığı güçle, bütün savaşlardan zaferle çıkmayı başarmıştır.” dedi.

Atatürk’ün sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu değil, aynı zamanda askerî bir deha, çağının büyük bir devlet adamı, Türk milletinin başöğretmeni, ikna kabiliyeti yüksek bir hatip, inkılapçı bir yazar ve düşünür olduğunu da sözlerine ekleyen Doç. Dr. Bülent Yıldırım “Çağının diğer dünya liderleri, bu niteliklerden bir veya birkaçını kişiliklerinde taşırken Atatürk, bu özelliklerin tamamını şahsında birleştirmiş, ender şahsiyetlerden biridir. O, bir taraftan genç Cumhuriyet’in sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesinin sağlayacak inkılapları yaparken diğer taraftan da milletini aklın ve bilimin rehberliğinde çağdaş uygarlık hedefine yöneltmiş bir dünya lideridir. Bu yüzden, diğer dünya liderleri 20. yüzyılın anıları içinde unutulup giderken 21. yüzyılda eylemleri ve fikirleriyle yaşamaya devam eden tek lider Mustafa Kemal Atatürk’tür.” ifadelerini kullandı. Son olarak Atatürk’ün meydana getirdiği aydınlanma ve yaktığı özgürlük ateşinin sınırlarını aşarak tüm milletlere örnek olduğunu söyleyen Doç. Dr. Bülent Yıldırım, konuşmasını Atatürk’ün ölümünün dünya basını ve liderleri arasında bulduğu yankıyı ifade ederek tamamladı.
Bu içerik 10.11.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 1418 kez okundu.