TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TARİHİNDE BİR İLK: ÜNİVERSİTE AİLESİ İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, üniversite tarihinde ilk defa düzenlenen iftar yemeği, akademisyenler, idari çalışanlar ve öğrencilerin yoğun katılımıyla, Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’ndeki Bolca Ana Yemekhanesi’nde gerçekleşti. 7 Haziran 2018’de düzenlenen iftar yemeğine yaklaşık 1.000 kişi katıldı. İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Enes Temel’in Kur'an-ı Kerim okumasıyla başlayan iftar yemeğinde, Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Vekili ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç’ın yemek duasına tüm katılımcılar eşlik etti. Akademisyenler, yöneticiler, idari çalışanlar ve öğrencilerin aynı masaları paylaştığı, kaynaştığı ve keyifli sohbetlerin gerçekleştiği iftar yemeğinde, birlik beraberlik mesajları verildi.

İftar yemeğinin ardından kısa bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, rahmet, yardımlaşma, dayanışma ve barış ayı olan Ramazan'da, Trakya Üniversitesi ailesiyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Allah’ın rahmetini, bereketini yaydığı böyle bir gecede, Trakya Üniversitesi ailesi olarak, huzurla, bu sofrada birlikte olduğumuz için gerçekten çok mutluyum. Bu akşamki iftar yemeğimiz, üniversitemiz için bir başlangıç ancak bundan sonra geleneksel hale gelmesini istiyoruz. Birlik, beraberlik ve huzur ortamının yeşerdiği, bilim yuvası üniversitemize de bu yakışır. Tüm akademik kadromuz, idari çalışanlarımız ve kıymetli öğrencilerimiz için barış ve huzur dolu bir çalışma ortamı sağlayarak, üniversitemizi çok daha ileriye taşıyacağımıza ve çok daha büyük başarılara imza atacağımıza yürekten inanıyorum.” dedi.

Trakya Üniversitesi mensupları ve öğrencilerinin, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiği ve sohbet ettiği iftar yemeği, her yıl tekrarlanması temennisiyle sona erdi.
Bu içerik 08 Haziran 2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1976 kez okundu.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NİN GELENEKSEL BAYRAMLAŞMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi’nin geleneksel bayramlaşma töreni 17 Ağustos Cuma günü gerçekleştirildi. Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ve Prof. Dr. Mümin Şahin, Genel Sekreter Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Genel Sekreter Yardımcıları Ahmet Sezgin ve Öğr. Gör. Hakan Akıncı, Dış İliş..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ’NE YOĞUN İLGİ

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı yetenek sınavları tamamlandı. Resim, Heykel ve Grafik Tasarım olmak üzere 3 farklı bölümde öğrenim görmek isteyen 650 aday, 30 Temmuz-13 Ağustos tarihleri arasında ön başvurularını gerçekleştirdi. Grafik Tasarım Bölümü’nün 30 kişilik kontenjanı için 86, Resim Bölümü’nün 30 kişilik konte..