TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SENATOSU’NUN KUDÜS KARARI

İnsanlığın ve üç semavi dinin ortak merkezi ve Müslümanların ilk kıblesi olan kutsal şehir Kudüs’ün, 06 Aralık 2017 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nin tek taraflı kararı ile İsrail’in başkenti olarak ilan edilmesi kabul edilemez bir durumdur. Üstelik bu karar Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde alınan 242 ve 338 sayılı kararlara aykırı olması nedeniyle uluslararası hukukla da çelişmektedir. Bu nedenle uluslararası hukukun yok sayılarak Kudüs’ün İsrail’in başkenti yapılmasına ilişkin çabaları kınıyor, bölgede yaşanan çeşitli gerginliklere, bir yenisini daha ekleyecek olan ve bölgenin çatışma potansiyelini tetiklemekten öte bir anlam taşımayan bu kararı reddediyor ve bu bağlamda İslam İşbirliği Teşkilatı’nın İstanbul’da toplanan olağanüstü zirvesinde alınmış olan ve sonuç bildirgesine de yansıyan kararları destekliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu içerik 14 Aralık 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1867 kez okundu.

SULTAN II. BAYEZİD KÜLLİYESİ SAĞLIK MÜZESİ ULUSAL BASININ GÜNDEMİNDEN DÜŞMÜYOR

Üniversitemiz bünyesinde 21 yıldır ziyaretçilerini ağırlayan ve dünyanın en prestijli müzecilik ödüllerinden birinin sahibi olan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, 05 Mayıs 2018 tarihinde rekorlarına bir yenisini daha ekleyerek bir günde 7.500 ziyaretçiyi ağırlamıştı. Her yıl ziyaretçi sayısını istikrarlı bir şekilde artıran, şehrimize gün geçtikçe daha fazla turist kazandıran Sul..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ

Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni, 21 Mayıs 2018’de Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yılmaz Çan, İpsala Teknik Meslek Yüksekokulu Müdürü ve MEYOK Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hayati Arda, Teknik Bilimler Meslek..