TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SANATTA DÜNYACA ÜNLÜ BİR İSMİ AĞIRLIYOR: PROF. FRANÇOİS JEUNE

Paris 8 Üniversitesi Plastik Sanatlar Bölümünden sanatçı Prof. François Jeune, kişisel sergi, konferans ve workshoptan oluşan birtakım etkinlik gerçekleştirmek üzere 06-10 Mayıs 2019 tarihleri arasında Trakya Üniversitesi’nde…

06 Mayıs 2019’da başlayacak etkinliklerde ilk olarak saat 14.00’te “Image Fertile” başlıklı bir konferans verecek olan Prof. François Jeune’un 16.30'da Güzel Sanatlar Fakültesi Fuaye Salonu’nda kişisel sergisi açılacaktır.

Jeune, 07-10 Mayıs 2019 tarihleri on beş öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek aynı başlıkta bir workshop yürütecek. Workshop sonrası etkinliğin son günü öğrencilerin çalışmalarından oluşan bir sergi açılacaktır.

Prof. François Jeune Kimdir?
Paris École des Beaux-Arts diplomasına sahibi Jeune, Paris Sorbonne Üniversitesinde formasyon eğitimi almıştır. Araştırma alanları güncel sanat, resimsel süreçler, renk, Prehistorya ve Mısır olan Prof. François Jeune on iki kişisel sergi açmış, çok sayıda karma sergiye katılmış, iki konferans düzenlemiş, çok sayıda makale ve kitap bölümü yayımlamıştır.

Prof. Jeune, Paris 8 Üniversitesi’nde “Resmin Sorunsalları: Seri ve Dizim”, “Yaratma Eylemleri”, “Verimli İmgeler”, “Rengin Güncel Pratikleri ve Teorileri” gibi dersleri yürütmektedir.

Resim
Bu içerik 04.05.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 637 kez okundu.