TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SANATA İNANCINI SADECE MÜZELERİYLE GÖSTERMİYOR

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde görevli Dr. Öğr. Üyesi. Kerem İşcanoğlu’nun organizatörlüğünde yürütülen “Trakya Üniversitesi Uluslararası Küçük Özgün Baskı Resim Yarışması”nın sergi açılışı ve ödül töreni,  11 Haziran 2018’de Balkan Kongre Merkezi fuaye alanında gerçekleştirildi. Sergiye Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Soner Hunkan, akademisyenler ve katılımcıların yanı sıra sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.
Yarışmanın, 22 Mart tarihinde, Dr. Öğr. Üyesi Kerem İşcanoğlu başkanlığında, Dr. Öğr. Üyesi Ayfer Uz, Öğr. Gör. Deniz Gökduman ve Arş. Gör. Zerrin Pehlivan’ın katılımıyla düzenlenen seçici kurul toplantısında 193 başvuru değerlendirildi. 368 eserden 185 eser sergilenmeye, 6 eser ise ödüle layık görüldü. Değerlendirme neticesinde, Luig Casalino (İtalya) 1.’lik, Mervecan Saral (Türkiye) 2.’lik, Vinicius Sordi Libardoni (Polonya) 3.’lük ödüllerini alırken; Levent Tosun, Melih Can ve Sezin Türk Kaya mansiyon ödülüne layık görüldü.
Dr. Öğr. Üyesi Kerem İşcanoğlu, “Farklı ülkelerden sanatçıların birlikte yer aldığı yarışma neticesinde düzenlenen sergi; gravür, ağaç, linol, serigrafi ve litografi tekniğinde çeşitliliğe sahip olması, güncel sanatın son yıllardaki gelişimini gözler önüne sermesi ve sergilenen resimlerin Trakya Üniversitesi İlhan Koman Heykel ve Resim Müzesi koleksiyonuna alınacak olması nedeniyle önem taşıyor.” dedi.
“Trakya Üniversitesi Uluslararası Küçük Özgün Baskı Resim Yarışması” Sergisi 17 Haziran 2018 tarihine kadar, Balkan Kongre Merkezi fuaye alanında görülebilecek.

Bu içerik 12 Haziran 2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 498 kez okundu.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NİN GELENEKSEL BAYRAMLAŞMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi’nin geleneksel bayramlaşma töreni 17 Ağustos Cuma günü gerçekleştirildi. Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ve Prof. Dr. Mümin Şahin, Genel Sekreter Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Genel Sekreter Yardımcıları Ahmet Sezgin ve Öğr. Gör. Hakan Akıncı, Dış İliş..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ’NE YOĞUN İLGİ

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı yetenek sınavları tamamlandı. Resim, Heykel ve Grafik Tasarım olmak üzere 3 farklı bölümde öğrenim görmek isteyen 650 aday, 30 Temmuz-13 Ağustos tarihleri arasında ön başvurularını gerçekleştirdi. Grafik Tasarım Bölümü’nün 30 kişilik kontenjanı için 86, Resim Bölümü’nün 30 kişilik konte..