TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ORDUSUNA YENİ NEFERLER KAZANDIRIYOR

Trakya Üniversitesi’nin, 1974 yılından bu yana değerli hekimler yetiştiren Tıp Fakültesi’nin, yeni öğrenciler için düzenlediği “Beyaz Önlük Töreni”, Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ve Prof. Dr. Cem Uzun, Genel Sekreter Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa İnan ve Prof. Dr. Hüseyin Ahmet Tezel, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan ile akademisyen, veli ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı yaylı triosu bir müzik dinletisi gerçekleştirdi.
 
2018-2019 eğitim öğretim yılında Tıp Fakültesi’ne birinci sıradan yerleşen ve öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştiren Mert Yücel Ayrık, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar.’ sözünü ilke edinelim. Yorulmak yok, rehavet yok, çalışmak var. Hocalarım sizler benim için altın ışık saçan birer yıldızsınız. Işıklarınız altında aydınlanmaya geldim.” dedi.
 
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, ülkemizin değişik bölgelerinin yanı sıra Balkanlar başta olmak üzere, Yunanistan, Makedonya, İrlanda, Danimarka, Almanya gibi dünyanın birçok ülkesinden öğrencilerin de yer aldığı 263 hekim adayı için üç günlük bir uyum programı düzenlediklerini belirterek “Güzel bir başlangıç için çok çaba harcadık. Aslında sizlerin gördüğü buzdağının görünen yüzü. İyi bir eğitim programı etkin ve huzurlu bir eğitim ortamı için çok çaba harcamak gerekir. Hem eğitim yönetimimiz hem de öğretim üyelerimiz bu çabayı harcamaktan dolayı oldukça memnunlar.” diyerek bu süreçte emeği geçenlere teşekkür etti. Dekan Prof. Dr. Demir “Edeceğiniz yemine, verdiğiniz söze ve görevinize sadık olmak, insanlığa, hastanızın özel yaşamına saygılı olmak, sizden yardım isteyen herkese yardımcı olmak, ekip ruhu ile çalışmak, vicdanlı, özel, güçlü ve sabırlı olmak, hekimlik mesleğini seçenlerde olması gereken özelliklerdir. Meslek eğitiminiz kadar genel kültürünüzün ve kendinize kattıklarınızın da önemli olduğunu unutmayın.” dedi.
 
İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, öğrencileri ve velileri tebrik ederek başladığı konuşmasında “Trakya Üniversitesi yıldız gibi parlayan bir kurum. Velilerimiz böyle bir kuruma çocuklarını teslim ettikleri için rahat ve huzurlu olsunlar. Öğrencilere tavsiyem iç dünyanızda kendinizi bir sanat eseri gibi dokuyun, bir maden gibi kendinizi işleyin. Keşke kelimesini hiç kullanmayacağınız dolu dolu bir öğrencilik yaşamanızı temenni ediyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.
 
Edirne’nin tarihinden söz eden, 1982’de kurulmuş olsa da, Trakya Üniversitesi’nin 1488’den bu yana Edirne’de, sağlık ve eğitim geleneğinin modern temsilcisi olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi’nin, kuruluşundan bugüne kadar geçirdiği aşamaları anlattı. Üniversitenin vizyonuna Balkanları koyan bir kurum olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Tabakoğlu “3.000 Balkan kökenli öğrencimizin yaklaşık 40 tanesi bu sene Tıp Fakültemize başlıyor. Balkanlara sevdası olan bir kurum için bu onur ve mutluluk kaynağıdır. Tüm eğitim alt yapısı tamamlanmış, akredite olmuş Fakültemizde yeni Aziz Sancarlar, yeni buluşlar yapacak nesiller yetiştirmek istiyoruz. Geçtiğimiz sene 1. Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması’nda 518 proje içerisinden 1. seçilen buluş sahibi Tıp Fakültesi öğrencimiz sizlere iyi bir örnek. Buluşların tarihini incelediğimizde birçoğunun üniversite yıllarında gerçekleştiğini görmekteyiz.” diyerek öğrencilere kendilerine inanmaları ve güvenmeler gerektiğini hatırlattı. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizler bugün birçok görevi başaracak güçtesiniz. Çünkü siz dünyaya ‘Osmanlı Barışı’nı yaşatmış bir medeniyetin temsilcilerisiniz. Birçok medeniyetten ve imparatorluktan süzülen değerleri barındırdığınız için birçok insandan üstünsünüz. Bu değerlerin üzerine bıkmadan, usanmadan çalışmayı da eklediğinizde, önünüzde kimse duramaz. Bu nedenle çalışın, çok çalışın.”
 
Kendisinin de bir hekim olduğunu ifade eden Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu öğrencilere tavsiyelerde bulunarak “Hekimlik, enstrümanı insan olan bir meslek. Hekimliği çözecek olursanız her işte başarılı olursunuz. Bolca okuyun ve yeteneklerinizin farkına varın ve geliştirin. Hocalarınız bu yolda sizin her zaman yanınızda olacak. Size kimi zaman kâl ile kimi zaman da hâl ile öğretecekler. Hocalarınızı yakından takip edin ve saygıda kusur etmeyin. Aynı zamanda hastalarınız da sizlere çok şey öğretecek. Onları anlayın, dinleyin, güler yüz gösterin ve onlarla hemhâl olun. Güler yüz ve tatlı söz tüm ilaçlardan daha etkilidir.” dedi ve aileleri böyle pırıl pırıl evlatlar yetiştirdikleri için tebrik ederek konuşmasını sonlandırdı.
 
Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Dr. Cem Uzun’un yanı sıra Tıp Fakültesi’nin öğretim üyeleri tarafından öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi. Tören, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir’in öğrencilerle meslek andını okutmasıyla son buldu.
Bu içerik 12.09.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1725 kez okundu.