TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU, YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI KALİTE SÜREÇLERİNİN DENETLEYİCİSİ OLDU

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Türkiye’deki üniversitelerin kalitesinin artırılması ve standartların yükseltilmesi için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bünyesinde kurulan, başkanlığını Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın yürüttüğü Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Kurumsal Dış Değerlendirme Programı kapsamında “Takım Başkanı” olarak görev aldı. Kalite ve denetleme süreçlerinde yetkin bir kurul olan ve değişen dünyaya uyum sağlayacak nitelikte bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip mezunlar yetiştirilmesini, üniversitelerin nitelikli araştırma ve yönetim alanlarına odaklanmasını ve ilerlemesini sağlamak amacıyla kurulan YÖKAK’ın “Takım Başkanları Toplantısı”, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Üniversitelerin akreditasyon ve kalite süreçlerini denetleyecek olan takım başkanları toplantısına, Trakya Üniversitesi’ni temsilen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu katıldı.
Toplantısının ikinci gününde ise İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Aydın’ın ev sahipliğinde, yükseköğretim kurumlarının uygulamalı bilim, mühendislik, teknoloji ve bilişim alanlarındaki programlarını akredite eden, dünyanın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan Accreditation Board for Engineering and Technology, Inc. (ABET) ile Türk üniversitelerinin akreditasyonu ile ilgili verimli bir toplantı yapıldı.
Trakya Üniversitesi’nin, kalite süreçleri konusunda kazandığı deneyimlerin, diğer üniversitelerin değerlendirilmesine katkı sağlaması amacıyla YÖKAK Takım Başkanlığı’na seçilen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Üniversitemiz bundan yaklaşık iki yıl önce akreditasyon ve kalite süreçlerine hızlı bir giriş yaptı. Bu noktada Fen Fakültemizin Biyoloji ve Kimya bölümleri ile Tıp Fakültemiz uluslararası akreditasyon sahibi oldu. Toplam kalite süreçlerinde gelişme sağlamak için İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak başkanlığında bir ekip tarafından bir dizi kontrol sürecinden geçtik. Bu süreçte üniversitemizin misyon ve vizyonunu yeniden ele aldık, ülkemizin 2023 hedeflerine yönelik projeksiyonlar geliştirdik. Bugün bu süreçlerden elde ettiğimiz birikimleri diğer üniversitelerle paylaşmak ve gelişmelerine katkı sağlamak için YÖKAK tarafından böyle bir görev tevdi edildi. Bizler de tüm gücümüzle bu görevi yerine getirmek için çalışacağız.” dedi.
Bu içerik 09 Ekim 2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 747 kez okundu.