TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ KLİNİĞİ AKREDİTE OLDU

Trakya Üniversitesi’nin, eğitimde standartların yükseltilmesi ve uluslararası kalitenin yakalanması amacıyla başlattığı akreditasyon süreçlerine bir destek de Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nden geldi. Daha önce Fen Fakültesi Biyoloji ve Kimya bölümleri ve Tıp Fakültesi’nin akredite olmasıyla başlayan süreçte, Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği, çatı dernek olan Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği’nin (TOTBİD) akreditasyon süreçlerini denetleyici birimi Türk Ortopedi ve Travmatoloji Eğitim Konseyi tarafından, 22 Haziran 2018’de gerçekleştirilen ziyaret neticesinde 5 yıl süreyle geçerli olmak üzere akredite edildi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun verdiği destekle bu sürece hazırlandıklarını, Tıp Fakültesi’nin akreditasyonu esnasında deneyim kazandıklarını ve klinik olarak yıllardır devam eden bir eğitim geleneklerinin olduğunu belirten Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Çopuroğlu, “Biz yıllardır asistan eğitiminde, öncelikli olarak asistanların makale ve vaka sunumlarına verdiğimiz destekle ciddi bir çaba içerisindeydik. Böyle bir durumun belgelenmesi ve tanınırlığının artması gerektiğini düşündük. Türkiye’deki birçok kliniğin çalışma düzenini ve onların çalışma düzeninden daha iyi olduğumuzu biliyorduk. Bunu kanıtlamak ve belgelemek için Türk Ortopedi ve Travmatoloji Eğitim Konseyine (TOTEK) başvurduk. Konseyin akreditasyon için birçok şartı vardı ama en önemlisi eğitimin sürekliliğiydi. Biz yıllardır her hafta mesai saatlerinden arta kalan zamanlarda Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri eğitim gerçekleştiririz. Her yıl konularımızı, asistanların bir yıl önce anlatılan konulardaki dönütlerini toplayıp ona göre belirleriz. Yıllardır devam eden bu sürecin denetlemesini, içerisinde Türk Tabipler Birliği’nin bir üyesinin yanı sıra TOTEK üyelerinin de olduğu bir heyet gerçekleştirdi. Denetleme neticesinde denetleme kurulu üyeleri tarafından yapılan ameliyat sayısı ve çeşitliliği, asistan arkadaşlarımızın gittiği kurslar, aldıkları eğitimler, kongrelere katılım gibi birçok kriteri fazlasıyla yerine getirdiğimiz ifade edildi. Bu akreditasyon sayesinde artık yurt içi ve dışında tanınırlığımızın daha da artacağına inanıyorum.” dedi.

Tıp Fakültesi olarak uzun ve yorucu bir süreç sonucunda bu yılın başında uluslararası akredite olduklarını ve bu deneyimin tüm kliniklere çeşitli kazanımlar sağladığını belirten Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, bu kazanımları avantaja çeviren Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nin akredite olmasından mutluluk duyduklarını belirtti. Dekan Prof. Dr. Demir, “Tıp Fakültemizin akreditasyonu ile yakaladığımız bu başarıyı, kliniklerimizi de akredite ederek yükseltmek ve yaygınlaştırmak için çalışıyor, bu anlamda hayata geçirilen tüm çalışmaları destekliyoruz. Bu noktada inanıyorum ki Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nin akredite olması bir kıvılcım etkisi gösterecek. Başta Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Çopuroğlu olmak üzere tüm mesai arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.” dedi.

Trakya Üniversitesinin bölgenin ve Balkanların en büyük eğitim kurumu olduğunu, yaklaşık 49.000 öğrencisine tüm dünyada tanınan ve kabul edilen bir eğitim vermeyi hedeflediklerini, bunun için de akreditasyon çalışmalarını teşvik ettiklerini belirten Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu; “Trakya Üniversitesi verdiği eğitim, yetiştirdiği mezunlar ve bilime sunduğu katkılarla artık bilinirliği sınırları aşmış bir kurum. Biz üniversitemizi daha da yukarıya taşırken bunu belirli standartlara bağlıyoruz. Bu standartlarda en önemsediğimiz konu ise akreditasyon. Tüm dünyada önemi anlaşılmaya başlanan akreditasyon süreçleri, niteliğin önemsendiği eğitim dünyasında bizi ön plana çıkartarak ülkemizdeki üniversitelere yol gösterecek bir konuma taşıyacak. Aynı zamanda yurt dışındaki üniversiteler arasında da bir adım öne çıkartacak. Bugün 3.300 uluslararası öğrenciye sahip olan, 2023 yılında 10.000 uluslararası öğrenciye ulaşmayı hedefleyen üniversitemiz, söz konusu akreditasyon süreçleriyle artık yurt dışında da öncelikli tercih edilen bir üniversite olacaktır. Üniversitemize gelen öğrencilerimiz bilecekler ki, buradan mezun olduklarında tüm dünyada tanınan ve bilinen bir diplomaları olacak. Bununla birlikte Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğimizin akreditasyonu ile de hastalarımız ve burada eğitim alan tüm öğrencilerimiz, asistanlarımız hatta hocalarımız da bunun ayrıcalığını ve avantajlarını yaşayacak. Hastalarımız burada yapılan ameliyat sayısının ve çeşitliliğinin uluslararası düzeyde, asistanlarımız ve öğrencilerimiz de eğitimin belirli kalite standartlarına dayanan bir gelenekten geldiğini bilecek. İşte tüm bu süreçleri hazırlayan, hızlandıran ve başarı ile hayata geçmesini sağlayan başta Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir ve Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Çopuroğlu ile tüm çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum. İnanıyorum ki yanan bu ateş, tüm birimlerimizi harekete geçirecek.” dedi.

Bu içerik 16.11.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 2302 kez okundu.