TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİNE “ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI MULTİPL SKLEROZ” KONGRESİ’NDE “EN İYİ BİLDİRİ” ÖDÜLÜ

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Sibel Güler, Prof. Dr. Hakan Gürkan, Dr. Öğr. Üyesi Selma Demir, Dr. Öğr. Üyesi Nesrin Turan ve doktora öğrencisi Damla Eker, Türk Dünyası MS Araştırmalarını Destekleme Derneği ve Türk Nöroloji Derneği iş birliğinde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen “Uluslararası Türk Dünyası Multipl Skleroz” kongresinde “En İyi Bildiri” ödülüne layık görüldüler.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Güler ve Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Gürkan, Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Selma Demir, Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Nesrin Turan ve doktora öğrencisi Damla Eker, 2-4 Nisan 2021 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleştirilen “3. Uluslararası Türk Dünyası Multipl Skleroz” kongresinde, hem ülkemiz hem de Türk dünyasındaki nörologlara önemli katkılar sağlayacak bir başarıya imza attılar. 

Doç. Dr. Sibel Güler ve Prof. Dr. Hakan Gürkan öncülüğünde TÜBAP destekli gerçekleştirilen "Promoter polymorphisms in the progression and predisposition of multiple sclerosis: Are there synergistic interactions of MMP-9 C-1562T, MMP-2 C-735T and MMP-7A-181G?" adlı çalışma, Türkiye’den ve Türk dünyasından çok sayıda ulusal ve uluslararası uzman ve akademisyenin katılımıyla düzenlenen “3. Uluslararası Türk Dünyası Multipl Skleroz” kongresinde “En İyi Bildiri” ödülünü aldı.

Nöroloji uzmanları ve multipl skleroz alanında çalışan tüm paydaşların katılımıyla gerçekleştirilen kongrede, nöroimmünoloji- multipl skleroz, NMO, MOG ilişkili hastalıkların güncel tanısı, tedavisi ve bu alandaki güncel gelişmelerle ile birlikte pandemi sürecinde bu hastalıkların takip ve tedavisi konuşuldu.

Bu içerik 04.05.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 388 kez okundu.