TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİNE “1001 PROJE” KAPSAMINDA TÜBİTAK DESTEĞİ

Yürütücülüğünü Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlem Demirkıran’ın, proje araştırmacılığını Eczacılık Fakültesi Farmasötik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fatma Kaynak Onurdağ ve Farmasötik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Doç. Dr. Uzan Ökten’in yaptığı “Deniz Aktinomisetlerinde Yeni Antimikrobiyal ve Antikanser Bileşiklerin Araştırılması” konulu, 220.000 TL bütçeli projenin TÜBİTAK tarafından “1001” olarak desteklenmesine karar verildi. Proje kapsamında, antibakteriyel doğal ürünlerin bilinen en iyi üreticilerinden biri olan deniz kaynaklı Streptomyces türlerinden, yeni kimyasal yapıya sahip biyoaktif sekonder metabolitlerin izolasyonu ve yapılarının aydınlatılmasının yanı sıra izole edilen saf bileşiklerin antimikrobiyal ve antikanser aktivitelerinin araştırılması amaçlanıyor.
Bu içerik 10.08.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 883 kez okundu.