TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİNE “1001 PROJE” KAPSAMINDA TÜBİTAK DESTEĞİ

Yürütücülüğünü Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlem Demirkıran’ın, proje araştırmacılığını Eczacılık Fakültesi Farmasötik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fatma Kaynak Onurdağ ve Farmasötik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Doç. Dr. Uzan Ökten’in yaptığı “Deniz Aktinomisetlerinde Yeni Antimikrobiyal ve Antikanser Bileşiklerin Araştırılması” konulu, 220.000 TL bütçeli projenin TÜBİTAK tarafından “1001” olarak desteklenmesine karar verildi. Proje kapsamında, antibakteriyel doğal ürünlerin bilinen en iyi üreticilerinden biri olan deniz kaynaklı Streptomyces türlerinden, yeni kimyasal yapıya sahip biyoaktif sekonder metabolitlerin izolasyonu ve yapılarının aydınlatılmasının yanı sıra izole edilen saf bileşiklerin antimikrobiyal ve antikanser aktivitelerinin araştırılması amaçlanıyor.

YENİ TETOVA ÜNİVERSİTESİ’NİN HEKİM ADAYLARI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE

Trakya Üniversitesi ile Tetova Devlet Üniversitesi arasındaki iş birliği çerçevesinde, 5-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde İç Hastalıkları, Genel Cerrahi, Acil Tıp, Çocuk Hastalıkları ve Kulak Burun Boğaz bölümlerinde eğitim gören Tetova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür ziyaretinde bulundu..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN, MERHUM DR. RATİP KAZANCIGİL ANISINA “OSMANLI SAĞLIK GELENEKLERİ” TOPLANTISI

Trakya Üniversitesi, değerli çalışmaları ve sayısız eseriyle Edirne, Trakya Üniversitesi ve tıp tarihine unutulmaz katkılar sağlayan, Edirne sevdalısı, merhum Dr. Ratip Kazancıgil Hoca’yı, ölümünün 1. yılında, “Osmanlı Sağlık Gelenekleri” toplantısıyla anacak. 7-8 Eylül 2018 tarihinde, Dr. Ratip Kazancıgil’in derin izler bıraktığı Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müz..