TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ DR. OKAN AKSU’DAN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ’NDE SEMİNER…

Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Okan Aksu, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin davetlisi olarak, “Blog Yazarı kimdir? Nasıl blog yazarı olunur” konulu bir seminer verdi. Akademisyen ve öğrencilerin katıldığı seminerde günümüz iletişim teknolojilerinin geldiği noktadan ve internet yayıncılığından söz edildi.

İnternet yayıncılığın önemli noktaları konusunda bilgiler veren Öğretim Görevlisi Dr. Okan Aksu, “Günümüzde gelinen noktada iletişim alanında dijitalleşme dönüşümünü tamamlamış durumdayız. Bu alanda yayıncılığın artık kişisel bir noktaya gelmesiyle birlikte ortaya çıkan ‘paylaşım kültürü’, kaliteli içerik üretmeyi zorunlu kıldı. Ancak dijital dünyada sadece kaliteli içerikler yaratmak yeterli değil. İlgili içeriğin, ilgili hedef kitleye ulaşması işin anahtar noktasını oluşturuyor. Hangi içeriğin kime nasıl ulaşacağı konusunda ise yapay zeka teknolojilerinden faydalanıyoruz. Bu işlemleri gerçekleştirebilmemiz için önemli olan kullanıcı datalarına ulaşabilmek. Ancak bu datalara ulaşabilmek oldukça zahmetli ve pahalı bir iş. Ancak amatör yayıncılarımızın içerik trafiklerini artırabilecek çeşitli yöntemler mevcut.” dedi.

Dr. Okan Aksu ayrıca, internet yayıncılığı konusunda geniş kitlelere ulaşmak için çeşitli stratejilerden bahsetti. Seminerde artırılmış gerçeklik, transhümanizm ve yapay zeka konuları da konuşuldu. Seminer, katılımcıların sorularının cevaplanması ile sona erdi. Dr. Okan Aksu geçtiğimiz yıllarda Turkcell Blog Ödülünü ve Vodafone Fikir Yıldızları yarışmasında en iyi uygulama projesi ödülünü kazanmıştı. Seminerin videosu ilerleyen günlerde Anadolu Üniversitesi web sayfası ve sosyal medya hesapları üzerinden izlenebilecek.

Bu içerik 06.02.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 1465 kez okundu.