TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİN YÜRÜTTÜĞÜ TÜBİTAK PROJELERİ KABUL EDİLDİ

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin geliştirdiği iki farklı proje, TÜBİTAK tarafından kabul edildi. Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı’nda “Bilimsel Proje Hazırlama Teknikleri” isimli seçmeli ders sırasında hazırladıkları ve öğretim üyesi Prof. Dr. Nurettin Aydoğdu’nun Akademik Danışmanlığını üstlendiği, Tıp Fakültesi 3. dönem öğrencileri Söylem Toksöz’ün yürütücü, Berrin Özgür, İsra Sarenkapic ve Ayşe Gizem Serin’in ise araştırıcı olduğu, 2018 yılı 1. döneminde başvurusu yapılan “Böbrek İskemi Reperfüzyon Hasarının Patofizyolojisinde Asprosi’nin Rolünün Araştırılması” isimli proje ile Tıp Fakültesi 4. dönem öğrencileri Nilay Tot’un yürütücü, Şeyma Taştekin ve Şevval Şimşek’in araştırıcı olduğu 2018 yılı 1. döneminde başvurusu yapılan “Deneysel Hipertansiyon Modelinde Asprosinin Rolünün Araştırılması” isimli proje, “TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destek Programı” kapsamında kabul edildi.
Bu içerik 13.09.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1573 kez okundu.