TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİN YÜRÜTTÜĞÜ TÜBİTAK PROJELERİ KABUL EDİLDİ

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin geliştirdiği iki farklı proje, TÜBİTAK tarafından kabul edildi. Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı’nda “Bilimsel Proje Hazırlama Teknikleri” isimli seçmeli ders sırasında hazırladıkları ve öğretim üyesi Prof. Dr. Nurettin Aydoğdu’nun Akademik Danışmanlığını üstlendiği, Tıp Fakültesi 3. dönem öğrencileri Söylem Toksöz’ün yürütücü, Berrin Özgür, İsra Sarenkapic ve Ayşe Gizem Serin’in ise araştırıcı olduğu, 2018 yılı 1. döneminde başvurusu yapılan “Böbrek İskemi Reperfüzyon Hasarının Patofizyolojisinde Asprosi’nin Rolünün Araştırılması” isimli proje ile Tıp Fakültesi 4. dönem öğrencileri Nilay Tot’un yürütücü, Şeyma Taştekin ve Şevval Şimşek’in araştırıcı olduğu 2018 yılı 1. döneminde başvurusu yapılan “Deneysel Hipertansiyon Modelinde Asprosinin Rolünün Araştırılması” isimli proje, “TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destek Programı” kapsamında kabul edildi.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE BİR LİDERİN DOĞUŞU KONFERANSI

Trakya Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından Milli Mücadele: Bir Liderin Doğuşu Konferansı Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Levent Doğan, Arda MYO Müdürü Prof. Dr. Yeşim Yeş..

DR. ÖĞRETİM ÜYESİ SEDA TAŞ’TAN İKİ YENİ KİTAP

Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Mütercim Tercümanlık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Seda Taş’ın editörlüğünü yaptığı mütercim tercümanlık öğrencilerinin başucu kitaplarından olacak “Çeviribilimde Araştırmalar” ve “Çeviri Üzerine Gözlemler” adlı kitaplar Hiperlink Yayıncılık tarafından yayınlandı.Dr. Öğr. Üyesi Seda Taş, Trakya &Uum..