TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİN YÜRÜTTÜĞÜ TÜBİTAK PROJELERİ KABUL EDİLDİ

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin geliştirdiği iki farklı proje, TÜBİTAK tarafından kabul edildi. Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı’nda “Bilimsel Proje Hazırlama Teknikleri” isimli seçmeli ders sırasında hazırladıkları ve öğretim üyesi Prof. Dr. Nurettin Aydoğdu’nun Akademik Danışmanlığını üstlendiği, Tıp Fakültesi 3. dönem öğrencileri Söylem Toksöz’ün yürütücü, Berrin Özgür, İsra Sarenkapic ve Ayşe Gizem Serin’in ise araştırıcı olduğu, 2018 yılı 1. döneminde başvurusu yapılan “Böbrek İskemi Reperfüzyon Hasarının Patofizyolojisinde Asprosi’nin Rolünün Araştırılması” isimli proje ile Tıp Fakültesi 4. dönem öğrencileri Nilay Tot’un yürütücü, Şeyma Taştekin ve Şevval Şimşek’in araştırıcı olduğu 2018 yılı 1. döneminde başvurusu yapılan “Deneysel Hipertansiyon Modelinde Asprosinin Rolünün Araştırılması” isimli proje, “TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destek Programı” kapsamında kabul edildi.

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ GELECEĞİM SENSİN ORKESTRASI STRAZBURG’DAKİ TÜRKLERLE BULUŞTU...

Trakya Üniversitesi’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde düzenlenen Gönül Elçileri projesi kapsamında, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun eşi Dr. Nilgün Tabakoğlu’nun fikriyle hayata geçirdiği “Geleceğim Sensin” projesini temsil eden 7 kişilik orkestra, Avrupa Konseyi’nde verdiği konserin ardından, Strazburg’da yaşayan Tür..

YENİ KOLON KANSERİNDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR KONULU KONFERANS GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ülkemizde 2000 yılından beri Mart ayının kolorektal kanser farkındalık ayı olması sebebiyle Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından bir konferans düzenlendi. Bireylerin kolorektal kanser hakkında bilgi ve farkındalık düzeylerinin artırılması ile davranış değişikliği oluşturulması amacıyla düzenlenen, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Doğan Albayrak&rsqu..