TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNE, İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK EĞİTİMİYLE YABANCI DİL ÖĞRENME AYRICALIĞI

Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü’nce hazırlanan ve “Lisans ve Ön Lisans Programlarında İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı” açılmasına imkân sağlayan yönerge, Trakya Üniversitesi Rektörlüğü’nün 28 Haziran 2018’de yapılan Senato Toplantısı’nda oy birliğiyle kabul edildi.
Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sevinç Sakarya Maden, isteyen öğrencilere yabancı dil bilgilerini geliştirme fırsatı tanıyan hazırlık sınıfıyla ilgili olarak “Ülkemizin Avrupa’ya açılan kapısı, Balkanların komşusu Trakya Üniversitesi’nde alacakları hazırlık eğitiminin sonunda başarılı olan öğrencilerimiz, dil bilmenin her türlü avantajından yararlanabilecekleri gibi, sertifika sahibi olabilecek ve lisansüstü eğitim programlarına devam ettiklerinde dil sorunu yaşamayacak. Ayrıca akademik yükselmelerinde dil konusunda daha yetkin olacak, dersleri yabancı dilde verilen bölümlere devam edebilecek ve Erasmus+ gibi tüm öğrenci değişim programlarına katılma konusunda daha avantajlı olacak. Öğrencilerimiz ayrıca Avrupa Birliği destekli projelerde daha etkin şekilde yer alabilecek, yurt dışındaki iş olanaklarını değerlendirme fırsatını yakalayabilecek ve başarılı bireyler olarak yaşamlarına devam edecek. Trakya Üniversitesi olarak öğrencilerimize böyle bir imkân sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

İsteğe bağlı hazırlık sınıflarına katılmak isteyen Trakya Üniversitesi ön lisans ve lisans öğrencilerinin hazırlık sınıfı kontenjanları, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü’nce, öğretim yılı başlamadan önce ilan edilecek. Konuyla ilgili bilgiler ydyo.trakya.edu.tr adresinde düzenli olarak yayınlanacak.
Bu içerik 29.06.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 6631 kez okundu.