TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ SİLİKON VADİSİ YOLCUSU

Trakya Kalkınma Ajansı ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından başlatılan “Yeni İşim Girişim Programı”nın 2018 finali, Kırklareli Eski Rektörlük Binası Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Silikon Vadisi’ne gitmeye hak kazananları belirleyen profesyonellerden oluşan jürinin seçimiyle “Diabi” isimli projeleriyle Trakya Üniversitesi’nden Mücahit Dalyan ile Mehmet Erdin ve Kocaeli Üniversitesi’nden Mert Eroğlu Silikon Vadisi’ne gitmeye hak kazandı. Özgür Özgencer’in moderatörlüğünü yaptığı “Demo Day” etkinliğine Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, Kırklareli Vali Yardımcısı Tahir Demir, Kırklareli TSO Başkanı Soner Ilık, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, il protokolü, davetliler, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

Öğrencilerimiz, gösterdikleri başarının ardından, 9 Mayıs 2018 tarihinde Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Prof. Dr. Tabakoğlu’na projelerini aktaran Tıp Fakültesi öğrencisi Mücahit Dalyan, “’Diyabeti yönetmek güç fakat sen daha güçlüsün!’ sloganıyla yola çıktık. ‘Diabi – Diyabetini Yönet’ projesiyle diyabette tedavinin bir parçası olarak diyabet hastalarının, kan şekeri takibi, diyet, egzersiz, insülin dozu hesaplamalarını mobil uygulama yardımıyla kolayca gerçekleştirmelerini, hastaların günlük karar alma ihtiyaçlarını kolaylaştırarak sorumluluk alma bilincini artırmayı ve tedaviye uyum açısından motive etmeyi, bu sayede diyabetlilerin, hastalığın komplikasyonlarından korunmalarına yardımcı olmayı ve hasta refahına katkıda bulunmayı amaçladık. Şu anda tip1 diyabetliler, karbonhidrat sayımı ve insülin dozu hesaplamalarını akıldan veya kağıt-kalem yoluyla yapmaya çalışıyor. Bizim uygulamamızla karbonhidrat sayımı için, yiyecekleri besini uygulama içerisinde aratıp porsiyonunu belirledikten sonra birkaç butona basmaları yeterli. Yine benzer bir yolla kan şekeri takiplerini ve insülin dozu planlamalarını yapmaları mümkün. Ayrıca uygulamamız içerisine kişiye özel diyet ve egzersiz destekleri, yine kişiye özel insülin dozu hesaplamaları eklemeyi planlıyoruz. Çeşitli aşamalarda bize desteklerini esirgemeyen Prof. Dr. Sevgi Eskiocak, Prof. Dr. Filiz Tütüncüler, Prof. Dr. Sibel Güldiken, Prof. Dr. Muzaffer Eskiocak, Prof. Dr. Nurettin Aydoğdu, Prof. Dr. Derya Demirbağ Kabayel hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise “Öğrencilerimizin başarısıyla gurur duyduk. Artık günümüzde inovasyonun ve girişimciliğin sesi daha gür çıkıyor. Biz de bu konuda çağı yakalamalı ve sesimizi yükseltmeliyiz. Üniversitemizde tüm öğrencilerimizi inovatif projeler üretmeye çağırıyorum. Bugüne kadar olduğu gibi tüm gücümüzle onları destekleyeceğiz. Bu projeyle sağlık alanında önemli bir eksikliği öğrencilerimiz teknoloji ile giderdiler. Eminim Silikon Vadisi’nde alacakları yaz stajıyla projelerini daha da geliştirip yeni projelere imza atacaklar.” dedi.

Bu içerik 15 Mayıs 2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 958 kez okundu.