TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ SENATOSU İKİNCİ BÜYÜK BULUŞMASINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Trakya Üniversitesi, öğrenci odaklı karar alma ve yönetim erkinde öğrenci katılımına önem verme perspektifi çerçevesinde kurduğu “Öğrenci Senatosu”nun, ikinci toplantısına ev sahipliği yaptı. Temelleri bir yıl önce atılan, Üniversitemizin şeffaf ve katılımcı yönetim politikaları çerçevesinde öğrenci katkısını ön plana çıkarmayı hedefleyen “Öğrenci Senatosu”nun ikinci toplantısı, Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu’nda gerçekleşirken, toplantıya, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun yanı sıra, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin, Personel Daire Başkanı Yılmaz Çavaş, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Türker Tüküç, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Ayşe Gül Kuşlar, Yapı İşleri Daire Başkanı Mehmet Edip Soyyanmaz, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Yücel Kurtdere, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı adına, Mühendis Şenol Şen, Trakya Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Muhammed İkbal Balkis ve senato üyesi öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin bir araya gelerek, kurumun daha sağlıklı gelişmesi için ihtiyaçlarını ve önerilerini dile getirdiği, stratejik konu ve kararların alındığı önemli bir iletişim platformu haline dönüşen “Öğrenci Senatosu”, belirli aralıklarla, Üniversite yönetimi ile öğrencileri ilgilendiren konularda fikir alışverişinde bulunuyor.

Öğrencileri temsil etmek, haklarını savunmak, dertlerine çare bulmakla birlikte öğrencileri bilimsel, sosyal, kültürel ve sanatsal yönden geliştirecek etkinlikler ve faaliyetler icra etmeyi amaçlayan senatoda; uzaktan eğitim ders ve sınav politikaları, kampüs içerisinde engelliler için aktif erişim alanları oluşturulması, üniversite birimlerinin kurumsal web sayfalarının içeriğinin zenginleştirilmesi, erişilebilirliğinin artırılması, görme engeli olan öğrenciler için eklentiler oluşturulması, öğrenci topluluklarının organizasyon ve koordinasyonunun geliştirilmesi, üniversite tanıtımına katkı sunacak çalışmalar yapılması, Trakya Üniversitesi mezunlarını bir araya getirecek ve bir künye oluşturacak dernek veya farklı türden platformların kurulması, üniversitenin sosyal medya hesaplarının aktif kullanımı gibi konular görüşüldü.

Farklı fikir ve görüşlere demokratik ortamda buluşma imkânı taşıyan; öğrenci konseyi, öğrenci topluluklarının temsilcileri, uluslararası öğrenciler, derslerinde başarılı öğrenciler, erasmus öğrencileri ve engelli öğrenciler tarafından oluşturulan senatoda, öğrenciler ve üniversite yönetimi, Trakya Üniversitesi’ni ileriye taşıyacak adımlar ve geliştirilecek politikalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gündeme ilişkin maddelerin okunarak tartışmaya açıldığı toplantıda, öğrencilerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, öğrencilerin sorun ve taleplerini dinledi. Toplantıda ele alınan konular ve gündemdeki gelişmelere dair, daire başkanlarından ve ilgili birimlerin temsilcilerinden bilgiler alan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, atılması gereken adımlar konusunda önerilerde bulundu. Geleneksel hale getirmeyi düşündükleri üniversite yönetimi ve öğrenci senatosunda, öğrencilerle bir kez daha bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, üniversitelerin varlık nedeninin öğrenciler olduğunun altını çizerek, “Üniversite yönetimi olarak, kısa ve uzun vadede gerekli çalışmalarla öğrencilerimize yetkinlik kazandırma ve değer katma konusunda adımlarımıza devam ediyoruz. Üniversitenin sahip olduğu her türlü anlayışın ve imkânın, öğrenciler lehine olabilecek standart kalitede geliştirilmesi için var gücümüzle çabalıyor, öncelikli ihtiyaçların belirlenerek tamamlanması doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İmkanlarımızla neler yapabileceğimizi belirlemek ve bu konuda sizlerin fikirlerini almak için güncel başlıklar etrafında bir araya geliyor, sizler arasındaki iletişimi güçlendirmeyi ve bir sinerji yaratmayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda, bu toplantıların önemli katkılar sunduğuna inanıyorum. Yaptığımız çalışma ve toplantıların temelinde, sizlerin her türlü faaliyette etkin rol almasını ve aktif olmanızı sağlamak yatıyor. Bünyesinde yer alan öğrenci toplulukları açısından zengin ve çeşitliliğe sahip Trakya Üniversitesi, sizlerin faaliyetlerinin desteklenmesini ve sizlerden gelecek talep ve dilekleri önemsiyor. Birlikte belirlediğimiz bu vizyon ve minvalde, amaç ve hedeflerimize birlikte yürümeye ve geleceğe birlikte ışık tutmaya hazırız.” mesajını verdi.

Öğrencilerin pek çok sorunuyla yakından ilgilenen ve onların soru ve sorunlarına çözüm önerileri sunmaya çalışan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, kalite ve şeffaflık ilkesi gereği yükseköğretimde öğrencilerin dilek, öneri ve şikâyetlerini kolaylıkla iletebilmeleri için platformlar oluşturduklarını hatırlatarak, öğrencilerin görüş ve önerilerinin kendileri için önemli olduğunu vurguladı. Öğrencilerin düşünce ve ifade etmek istediği konuları yazılı bir biçimde açıkça dile getirmeleri ve gerekli bilgilendirmeyi yapmaları durumunda kendilerine yardımcı olabileceklerini sözlerine ekleyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, öğrencileri ilgilendiren konularda karar almaya hazır olduklarını ifade etti.

Başarılı ve verimli bir toplantı geçirdiklerini dile getiren Trakya Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Muhammed İkbal Balkis, Trakya Üniversitesi yönetiminin desteğiyle, birçok yenilikçi uygulamayı hayata geçirmeyi planladıklarını ve Trakya Üniversitesini el ele geleceğe taşımak istediklerini belirtti.


Haber: Ali KÜÇÜKOĞLU
Editör: Sertan ATASOY
Fotoğraf: Umut KOZAKOĞLU
Bu içerik 20.05.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 1252 kez okundu.