TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NİN KIRCAALİ BELEDİYESİ ZİYARETİNDE, BURGAS FREE ÜNİVERSİTESİ İLE SÜRPRİZ GÖRÜŞME…

Trakya Üniversitesi’nin Kırcaali Belediyesi’ne gerçekleştirdiği ziyaret sırasında sürpriz bir de online görüşme gerçekleştirildi. Kırcaali Belediyesi’nin paydaşlarından biri olan aynı zamanda Trakya Üniversitesi ile de ortak bazı çalışmaları bulunan, Bulgaristan’ın Burgas kentinde faaliyet gösteren Burgas Free Üniversitesi yönetimi, Trakya Üniversitesi heyetini online ortamda selamladı.

Görüşmede, Trakya Üniversitesi’nin bölgenin en köklü ve güçlü üniversitelerinden biri olduğunu belirten Burgas Free Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Milen Baltov, “Trakya Üniversitesi ile ilişkilerimizi her anlamda daha da güçlendirmek, bu köklü üniversitenin birikimlerinden daha da fazla yararlanmak istiyoruz. Öğrenci ve öğretim üyesi değişim programlarını yoğun bir şekilde kullanabileceğimiz gibi hayata geçireceğimiz ortak projelerle bölgeye ve her iki ülkeye çok önemli katkılar sağlayabilir, sempozyum ve kongreler düzenleyebiliriz. Aynı zamanda ortak lisans ve yüksek lisans programlarını hayata geçirebiliriz. Trakya Üniversitesi aktif bir üniversite ve biz birlikte yapacak çok projemiz olduğu inancındayız. Bu düşüncelerle, Trakya Üniversitesi heyetini en yakın zamanda Burgas Free Üniversitesi’nde ağırlamaktan ve ilişkilerimizi daha da derinleştirmekten büyük mutluluk duyacağız.” dedi. Görüşmeye katılan Burgaz Free Üniversitesi Hukuk Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Mariya Neykova ise Trakya Üniversitesi’nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve her türlü iş birliğine hazır olduklarını ifade ederek, Trakya Üniversitesi Yönetimini üniversitelerine davet etti. 

Bu hoş sürpriz nedeniyle Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz’e teşekkür ederek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi, Balkanlar’da hayata geçirdiği çalışmalar ve Daimi Yönetim Kurulu Üyesi ve Kalıcı Genel Sekreteri olduğu Balkan Üniversiteler Birliği’nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Trakya Üniversitesi olarak, Balkanlarda faaliyet gösteren tüm üniversitelerle yakın iş birliklerimiz var. Bu ilişkilerde Bulgaristan üniversitelerinin ise ayrı ve özel bir yeri bulunuyor. Bulgaristan’daki hemen tüm üniversitelerle ikili iş birliği anlaşmalarımız mevcut. Bu yeni dönemde Bulgaristan üniversiteleri ile çok daha fazla ortak proje geliştirmek, her iki ülkeye de fayda sağlayacak çalışmalara birlikte imza atmak istiyoruz. Bu anlamda, Bulgaristan’da yakın iletişimde olduğumuz çok fazla üniversite var. Burgas Free Üniversitesi de bu üniversitelerden biri olacak. İnşallah en kısa sürede bu nazik davete icabet ederek ilişkilerimizi daha da güçlendireceğiz. Biz de Trakya Üniversitesi olarak Burgas Free Üniversitesi yönetimini Edirne’de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacağız.” dedi.

Bu içerik 10.11.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 634 kez okundu.