TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NİN ÇOCUKLARA ÖZEL YAZ OKULUNDA İKİNCİ HAFTA COŞKUSU

Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve Sürekli Eğitim Merkezi iş birliğinde düzenlenen “Çocuklara Özel Yaz Okulu”nda ikinci hafta geride kaldı. Geride bırakılan haftada tenis, voleybol, futsal, badminton, basketbol, judo gibi farklı spor branşlarının yanı sıra dans, eğitsel oyunlar gibi çeşitli fiziksel aktiviteler ve İngilizce derslerinin yer aldığı programda çocuklar, Trakya Üniversitesi Meriç Kenarı Sosyal Tesisleri’nde “Mutfakta Gelişim Atölyesi”, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde “Resim-İş Atölyesi”, Devlet Konservatuvarı’nda “Müzik Atölyesi” gibi birbirinden farklı deneyimlerle tanışma fırsatı buldu. Ayrıca Edirne’nin en büyük havuzu olan Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu’na da giden çocuklar, uzman eğiticiler ve akademisyenlerle birlikte yüzme sporunun tekniklerini öğrenme fırsatı buldu.

Trakya Üniversitesi bünyesinde Meriç Kenarı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirdikleri mutfak atölyelerinde yoğurt yapımı ve mayalama süreçlerini deneyimleyen çocuklar, kendi elleriyle hazırladıkları yoğurtları kavanozlara koyarak ailelerine ilk ürünlerini götürmenin heyecanını yaşadı.

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde resim-iş atölyelerinde, birbirinden renkli resimlere imza atan öğrencilerin coşku ve heyecanları görülmeye değerdi. Güzel Sanatlar Fakültesi Resim-İş Bölümü öğretim elemanlarıyla birlikte, farklı teknik ve boyalar kullanarak birbirinden güzel çalışmalar ortaya çıkaran öğrenciler, edindikleri bilgi ve tecrübeyle bundan böyle daha güzel resimler yapabileceklerini ifade etti.

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda uzman eğitici ve akademisyenlerin destek ve katkılarıyla enstrümanları yakından tanıma fırsatı bulan ve ritim duygularını geliştirmeye çalışan öğrencilerimiz, kendileri için hazırlanan mini keman dinletisinde oldukça keyifli anlar yaşadı.

Trakya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu akademisyenlerinin eşliğinde Olimpik Yüzme Havuzu’na giden çocuklarımız doğru, güvenli ve hızlı bir şekilde yüzme öğrenmek için çabaladı. Eğitsel oyunlarla suyu sevmeleri ve su korkularını yenmeleri hedeflenen çocuklara daha sonraki safhalarda nefes çalışmaları, suda duruş pozisyonları, ayak vuruşu gibi temel yüzme becerileri kazandırıldı.

Bu içerik 17.07.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 869 kez okundu.