TRAKYA ÜNİVERSİTESİ'NİN ÇOCUKLARA ÖZEL YAZ OKULU TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Trakya Üniversitesi yaz döneminde de faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor. Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun 7-9 ve 10-12 yaş aralığındaki çocukların fiziksel gelişimini desteklemek ve çocuklara sporu sevdirmek amacıyla, 1-13 Temmuz ve 16-27 Temmuz 2018 tarihleri arasında iki dönem olarak, bu yıl ilk kez düzenlediği “Çocuklara Özel Yaz Okulu” yoğun bir ilgiyle başladı. Tenis, voleybol, futsal, badminton, basketbol, judo ve yüzme gibi farklı spor branşlarının yanı sıra dans, eğitsel oyunlar gibi çeşitli fiziksel aktiviteler ve İngilizce dersleriyle desteklenen program çocuklar ve velilerin beğenisini topladı.

Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun eğitim sahalarındaki etkinliklere, çocukların aktif ve istekli bir şekilde katıldığı gözlemlenirken veliler, Edirne’de yaz döneminde çocuklara yönelik yaşanan aktivite boşluğunun bu tür eğitim programlarıyla doldurulmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür V. Prof. Dr. Hakan Tuna, amaçlarının çocuklarda spor kültürünün oluşumuna katkı sağlamak, ruh ve beden sağlığını geliştirmek ve toplum nazarında aktif ve paylaşımcı bireyler olmalarını hedeflemek olduğunu belirterek “Çocuklarımızın yaz aylarındaki serbest zamanlarını burada uzman eğiticilerimiz eşliğinde en iyi ve verimli şekilde değerlendirmelerini istiyoruz. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz yaz okullarını, üniversitemizin sportif faaliyetlere olan desteğiyle geleneksel hale getirerek her yıl gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Desteklerinden ötürü başta Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu olmak üzere destek ve katkılarından dolayı tüm eğiticilerimize teşekkür ederim dedi.”

İlk dönemi 13 Temmuz’da tamamlanacak ve ikinci dönemi 16 Temmuz’da başlayacak yaz okulu, etkinlik akışını daha da zenginleştirmeye devam ediyor. Katılım için kayıtları devam eden yaz okulu, çocukların katılabileceği farklı aktivitelerle programını her geçen gün geliştiriyor. Trakya Üniversitesi bünyesinde Meriç Kenarı Sosyal Tesisleri, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Devlet Konservatuvarı'nda görevli akademisyenler eşliğinde düzenlenecek çeşitli atölye çalışmalarıyla çocuklar, mutfak ve el sanatları alanında farklı deneyimler yaşarken, çeşitli enstrumanları da deneyimleme fırsata bulacak.

Bu içerik 10.07.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1432 kez okundu.