TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NİN “GELECEĞİM SENSİN KORO VE ORKESTRASI” CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ’NDE…

Biz “Geleceğim Sensin” Dedik, Onlar Gelecek Oldu…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde gerçekleştirilen “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri” isimli çatı proje kapsamında, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun Eşi Dr. Nilgün Tabakoğlu’nun fikri ve Edirne Valiliği’nin desteğiyle hayata geçirilen “Geleceğim Sensin” projesi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Türkiye’nin 81 ilinde görev yapan valilerin eşlerine, örnek proje olarak anlatıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne davet edilen Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu, Eşi Dr. Nilgün Tabakoğlu, “Geleceğim Sensin Koro ve Orkestrası” ile projenin hayata geçirilmesinde “Gönül Elçisi” olarak görev alan Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyeleri, anlattıkları hikâyelerle yeni projeler için ilham kaynağı oldu. 

Dr. Nilgün Tabakoğlu’nun fikriyle hayat bulan proje kapsamında, Gönül Elçisi olarak görev alan Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Dr. Öğr. Üyesi Musa Eren İşkodralı, Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Öner Dinç, Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Tan, Öğr. Gör. Sela Can Dökmeci, Arş. Gör. Ümit Çavuş, Öğretim Elemanı Gizem Alkan ve Adnan Sever, Edirne’nin dezavantajlı bölgelerindeki ilköğretim okullarında bir yetenek taraması gerçekleştirerek, 17 okuldan, genel olarak devam, disiplin ve uyum sorunu yaşayan 55 yetenekli öğrenciyi, şan, nota ve enstrüman başta olmak üzere kapsamlı bir müzik eğitimine almıştı. 4 aylık yoğun bir eğitim döneminin ardından, çocukların oluşturduğu koro ve orkestra tarafından hazırlanan “Geleceğim Sensin Konseri”, 31 Mayıs 2018’de Edirne’de gerçekleştirilmiş ve proje büyük beğeni kazanmıştı. Bu süreçte projeye dahil olan 8 öğrenci, tüm sınavları başarıyla geçerek, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda öğrenci olmaya hak kazandı. Mayıs ayında düzenlenen konserin ardından çalışmalarını aynı hızla sürdüren proje ekibi, Emine Erdoğan Hanımefendi’nin takdirleriyle, Kasım 2018’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne davet edildi ve proje 81 ilde görev yapan vali eşlerine rol model olarak anlatıldı. Davet kapsamında Geleceğim Sensin Koro ve Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde unutulmaz bir konsere imza attı.  

Davette konuşan Emine Erdoğan Hanımefendi, "Dünyadaki 152 milyon çocuğun anılarında, bir yaz ikindisinde uçurtma uçurtmak, kaydıraktan kaymak yer almıyor. Dünyada her 10 çocuktan biri parka değil, fabrikaya çalışmaya gidiyor. Çocuk işçiliğinin en yoğun olduğu Afrika'da 72 milyon çocuk saklambaç oynamak nedir bilmiyor. Çünkü yüklendikleri ağır işlerden dolayı bedenleri çok yorgun. Asya-Pasifik bölgesindeki 62 milyon çocuğun, 'Büyüyünce ne olacaksın?' sorusuna verecekleri bir cevabı yok. Tarım sektöründe çalışan 107 milyon çocuk, sabahları sıcak yataklarından koparılarak ağır şartlarda çalışıyor, hepsinin elleri nasırlı." dedi. Salonda bulunan "Trakya Üniversitesi Geleceğim Sensin Koro ve Orkestrası”nın, büyük bir çabanın ürünü olduğunu ifade eden Emine Erdoğan Hanımefendi, "Trakya Üniversitemizin değerli Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve eşi Dr. Nilgün Tabakoğlu ile Edirne Valiliğimizi çabalarından ötürü kutluyorum. Onların çabası olmasa bunca yetenek kaybolup gidecekti. Çocuklarımıza da çok teşekkür ediyorum. Her birini gelecekte sanat dünyasının parlak yıldızları olarak görmeyi diliyorum." dedi. 

Programda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun eşi Hamdiye Soylu’nun konuşmalarının ardından "Trakya Üniversitesi Geleceğim Sensin Koro ve Orkestrası” izleyicilere keyifli anlar yaşatan bir konser verdi. Heyecanı gözlerinden okunan öğrencilerin konseri büyük beğeni toplarken, proje tüm konuklara örnek olarak anlatıldı. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun eşi Dr. Nilgün Tabakoğlu, vali eşleri ve diğer katılımcılara, proje fikrinin nasıl ortaya çıktığını, yaşanan süreçleri, öğrencilerin keşfedilme aşamasını ve eğitim dönemini anlatarak, hayata geçirilecek yeni projeler için davetlilerin yoluna ışık tuttu.

Müziğin evrensel ve gücüne inanıldığı takdirde tüm zorlukların üstesinden gelecek bir nitelikte olduğunu ifade eden Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer “Uzun, yorucu ve bir o kadar da eğlenceli ve mutluluk veren bir sürecin ardından 17 okulda 55 yetenek keşfettik. Değerli hoca arkadaşlarımla 4 aylık bir eğitim sürecinden sonra elmaslarımızı işleyip onların yeteneklerinin gözler önüne serdik. Bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde olmaktan ve projemizi çok değerli bir davetli kitlesine sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Projenin fikir sahibi Dr. Nilgün Tabakoğlu, toplumsal gelişime katkı sağlamayı amaçladıkları projeyle ilgili “Aylardır gece gündüz demeden çalıştık. Birlikte ilmek ilmek ördüğümüz projemizle minik dostlarımızın hayatına dokunmaya çalıştık. Bugün onlara, yaşama sımsıkı bağlanmalarını sağlayan hedefler kazandırmış olmanın mutluğunu yaşıyoruz.” dedi. Dr. Nilgün Tabakoğlu “Projeye dahil olan öğrencilerimiz, sanatta ve eğitimde ulaşılması mümkün bir hedefe sahip oldu. Bugün, projeye dahil olan 8 öğrencimiz, artık konervatuvarlı. Bizim için en büyük mutluluk da bu... Bu proje sayesinde gördük ki üniversitemiz, bilim üreten bir kurum olmanın çok ötesine geçerek topluma değer katma misyonunu üstlendi. Birlikte odağına her şeyden önce ‘insan’ı alan kurumların, toplumu pozitif anlamda dönüştürebilecek bir güce sahip olduğunu deneyimledik. Ortaya koyduğumuz çabanın, Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin takdirine mazhar olması bizim için bir gurur vesilesi... Bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde verdiğimiz konser birçok şeyin başlangıcı olacak. Çünkü gençlerimizin hepsinin artık bir hedefi var. Artık kendilerine güveniyor ve başarmanın yaşattığı hazzı çok iyi biliyorlar. Eğitimin ne kadar önemli ve güzel bir şey olduğunu gördüler, sanatla tanıştılar, geleceğe yönelik umutları yeşerdi. Onların umutlarının yeşermesinde küçük de olsa bir katkımız olduysa ne mutlu bize. Dileğimiz, 81 ilde görev yapan valilerimizin eşlerine anlattığımız projemizle, onlara ilham verebilmek, bir nebze de olsa yollarına ışık tutabilmek. Saygıdeğer Hanımefendi Emine Erdoğan başta olmak üzere bize bu imkânı tanıyan herkese gönülden teşekkür ediyorum.” dedi. 

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde, 81 ilin valilerinin eşlerinin öncülüğünde birçok değerli proje gerçekleştirildiğini fakat bu projeler arasında Trakya Üniversitesi’nin “Geleceğim Sensin” projesinin öne çıktığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Eşim Dr. Nilgün Tabakoğlu’nun hepimizi heyecanlandıran fikriyle aylar önce çıktığımız bu zorlu ve bir o kadar da keyifli yolda öğrencilerimizin hayata farklı bir gözle bakmalarını sağladık. Devlet Konservatuvarımızın değerli hocaları onların içerisindeki yeteneği keşfetti ve mahir sarraf gibi yavrularımızı birer mücevher haline getirdi. Bu süreçte elbette yalnız değildik. Başta bizlere güvenen evlerinin ve gönüllerinin kapılarını ardına kadar açan pırıl pırıl evlatlarımıza ve ailelerine teşekkür ederiz. 17 farklı okulda yaptığımız bu yetenek taramasında bizlere destek olan Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, müdür ve öğretmenlerimize teşekkür ederim. İlk günden bu yana heyecanımıza ortak olan, projemize inanan, hiçbir karşılık beklemeden, gece gündüz demeden çocuklarımızı büyük bir özveriyle çalıştıran Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer ve Hocalarımıza sonsuz teşekkür ederim. Bu yolda bizi bir an olsun yalnız bırakmayan ve desteklerini her zaman, her konuda yanımızda hissettiğimiz Edirne Valiliği ve Valilik çatısı altındaki tüm kurumlara şükralarımızı sunuyorum. Ve hiç şüphesiz ki bizi böyle bir proje ile bir araya getiren, öğrencilerimizin hayatlarına dokunmamızı sağlayan ve sesimiz duyup çabamızı görerek bizleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne davet ederek onurlandıran, çocuklarımıza hayatları boyunca unutamayacakları bir tecrübe yaşatan Saygıdeğer Hanımefendi Emine Erdoğan’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu sözlerini, “Henüz hiçbir şey bitmedi. Denize bir taş attık ve halkaların büyüyerek yayılmasını keyif ve heyecanla izliyoruz. Başaracağımız şeylerde daha yolun başındayız. Çocuklarımızı yalnız bırakmayarak çıktıkları bu yolda, çok daha yükseğe taşıyabilmek için üzerimize düşen her şeyi yapmaya, onlar için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Sahip olduğumuz değerleri toplumla paylaşmaya devam ederek en gür sesimizle bir kez daha vurgulamak isterim ki, Trakya Üniversitesi’ni el birliğiyle daha da yüceltmek en büyük temennimiz.” şeklinde sonlandırdı.
Bu içerik 05.12.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1543 kez okundu.