TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NİN “15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ” MESAJI

Tarih boyunca kimseye boyun eğmeden bağımsızlığı için mücadele eden, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kazandığı Kurtuluş Savaşı’yla, bir ülkenin yokluktan nasıl muasır medeniyetler seviyesine ulaşabileceğini tüm dünyaya gösteren Aziz Türk Milleti, 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan hain darbe girişimi karşısında da, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığı cesaretle eşsiz bir destan yazdı.

Türk Milleti, tarihe kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz gecesi, milli iradeye, demokrasiye, ülkemize ve devletimize yapılan saldırının karşısında, Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu iradeyle, yine tek yürek ve tek vücut olarak haysiyetli bir duruş sergiledi. Darbe girişimi karşısındaki kararlılığıyla bütün dünyaya, bağımsızlığımızı tehlikeye atacak her girişime “çelikten bir irade” olarak cevap vereceğini gösterdi.

15 Temmuz 2016 gecesi, Türkiye Cumhuriyeti’ni canı pahasına, kahramanca koruyan Aziz Milletimiz, demokrasiye olan sarsılmaz inancını kararlılıkla sürdürecek.

Bilimin, kültürün, sanatın, demokrasinin, özgür düşüncenin ve milli değerlerimizin önemine inanarak yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz ve geleceğimizi emanet ettiğimiz tüm gençlerimizle birlikte Türk Milleti’nin her bir ferdinin, kutsal vatan topraklarına ve bağımsızlığımıza, sonsuza dek sahip çıkacağına inancımız tam.

Benzer acıların bir daha yaşanmaması için her birimize düşen büyük vazifelerin bilinciyle, demokrasimize, milletimize yapılan bu saldırıyı bir kez daha lanetle kınıyoruz.

15 Temmuz gecesi şehitlik mertebesine ulaşan vatandaşlarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyor, hakkını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz gazilerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü

Bu içerik 13 Temmuz 2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 927 kez okundu.

YENİ KAMU HASTANELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN REKTÖR PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU’NA ZİYARET

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen, “Edirne, Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ İlleri 2018 Yılı Verimlilik Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı”na katılmak üzere Edirne’ye gelen Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper ve beraberindeki heyet, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. RIDVAN CANIM’A BÜYÜK ONUR

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım’ın adı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentin Yakutiye İlçesi’nde yaptırılan eğitim merkezine verildi. Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden, bölüm birincisi olarak mezun olduktan sonra, aynı üniversitenin Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’nde akademisyenlik yap..