TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NİN “15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ” MESAJI

Tarih boyunca kimseye boyun eğmeden bağımsızlığı için mücadele eden, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kazandığı Kurtuluş Savaşı’yla, bir ülkenin yokluktan nasıl muasır medeniyetler seviyesine ulaşabileceğini tüm dünyaya gösteren Aziz Türk Milleti, 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan hain darbe girişimi karşısında da, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığı cesaretle eşsiz bir destan yazdı.

Türk Milleti, tarihe kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz gecesi, milli iradeye, demokrasiye, ülkemize ve devletimize yapılan saldırının karşısında, Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu iradeyle, yine tek yürek ve tek vücut olarak haysiyetli bir duruş sergiledi. Darbe girişimi karşısındaki kararlılığıyla bütün dünyaya, bağımsızlığımızı tehlikeye atacak her girişime “çelikten bir irade” olarak cevap vereceğini gösterdi.

15 Temmuz 2016 gecesi, Türkiye Cumhuriyeti’ni canı pahasına, kahramanca koruyan Aziz Milletimiz, demokrasiye olan sarsılmaz inancını kararlılıkla sürdürecek.

Bilimin, kültürün, sanatın, demokrasinin, özgür düşüncenin ve milli değerlerimizin önemine inanarak yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz ve geleceğimizi emanet ettiğimiz tüm gençlerimizle birlikte Türk Milleti’nin her bir ferdinin, kutsal vatan topraklarına ve bağımsızlığımıza, sonsuza dek sahip çıkacağına inancımız tam.

Benzer acıların bir daha yaşanmaması için her birimize düşen büyük vazifelerin bilinciyle, demokrasimize, milletimize yapılan bu saldırıyı bir kez daha lanetle kınıyoruz.

15 Temmuz gecesi şehitlik mertebesine ulaşan vatandaşlarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyor, hakkını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz gazilerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü

Bu içerik 13.07.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1220 kez okundu.