TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN ULUSLARARASI ÇOCUK MÜZİKLERİ FESTİVALİ...

Trakya Üniversitesi bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor. Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezi, 28 Nisan 2019 tarihinde “1. Uluslararası Balkan Çocuk Müzik Festivali”ne ev sahipliği yapacak. Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından organize edilen ve Türkiye’deki üniversiteler arasında pek benzeri bulunmayan festival, 18 yaş altı çocukların ruhsal ve sanatsal gelişimlerine katkı sağlayacak eğlenceli ve bir o kadar da öğretici etkinliklere sahne olacak.

Genel koordinatörlüğünü Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer’in yapacağı etkinlik, 28 Nisan 2019 Pazar günü saat 10.00’dan itibaren, 18 yaşın altında, profesyonel müzik eğitimi almamış (Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi olmayan) yurt içi ve yurt dışından tüm adaylara kapılarını açacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı vesilesiyle farklı yan etkinliklerle desteklenecek festivale ilişkin bilgilere ve başvuru formuna https://muzikfestivali.trakya.edu.tr/ adresinden ulaşılabilecek. Festivale katılmak isteyen adaylar, 14 Nisan 2019 Pazar günü, saat 23:59’a katılım formunu doldurabilecek.

Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde bu yıl ilki gerçekleşecek ve bundan sonraki yıllarda geleneksel hale getirilmesi planlanan festival ile çocukların sosyal, kültürel yaşamları ve zihinsel gelişimlerine destek verilmesi amaçlanıyor. Çocuklarda müzik kültürünün oluşumuna katkı sağlayarak müzikal bilgi ve zevklerini birbirileriyle paylaşmalarına zemin hazırlamayı hedefleyen festival kapsamında çocuklara ayrıca, sanal dünyanın dışında yapılabilecek pek çok keyifli etkinliğin bulunduğu hatırlatılacak. Çocuklara, “sosyal hayatta kal” çağrısında bulunacak etkinlikle, hayat boyu öğrenme süreçlerine de önemli bir katkı sunulacak. Çocukların geleceğe huzurla ve neşeyle yürümesini amaçlayan “1. Uluslararası Balkan Çocuk Müzik Festivali”nde çocuklar, sahne performanslarını sergileme ve beraber doyasıya eğlenme fırsatını da yakalayacak.

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın organize ettiği, 28 Nisan 2019 tarihinde Balkan Yerleşkesi Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezi’nde başlayacak olan “1. Uluslararası Balkan Çocuk Müzik Festivali” programı, başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından duyurulacak.
Resim

Bu içerik 04.04.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 1247 kez okundu.

Dosyalar

1.xlsx