TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN PROF. DR. HİKMET ASUTAY’IN “ALMANCANIN İZDÜŞÜMLERİ ÜZERİNE” İSİMLİ KİTABI YAYIMLANDI

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hikmet Asutay'ın, “Almancanın İzdüşümleri Üzerine” adlı kitabı Trakya Üniversitesi Yayınlarından yayımlandı.

“Almancanın İzdüşümleri Üzerine” isimli kitap, ülkemizde gerçekleştirilen ve Alman Edebiyatı, Alman Dili Eğitimi ve Çeviribilim (Mütercim-Tercümanlık Almanca) alanlarına odaklanan pek çok akademik çalışmaya katkı sağlamak amacıyla Prof. Dr. Hikmet ASUTAY tarafından hazırlandı. Kitapta geçen bölümlerin tamamı Alman Dili Eğitimi Yüksek Lisans Programı Seminer dersinde yapılan altı aylık bir çalışmanın ürünleri arasından seçilerek derlendi. Kitap bu bağlamda, Alman Edebiyatı, Alman Dili Eğitimi ve Çeviribilim olmak üzere üç temel bölümden oluşuyor. Alman Edebiyatı bölümünde ağırlıklı konular, Türk Germanistiğinin başlıca araştırma alanlarından biri olan Türk-Alman Yazını olarak öne çıkıyor. Türk-Alman Yazını bağlamında bir takım gençlik kültürlerine de yer verilen kitapta, Türk-Alman “Caps”leri ya da Rap müziği ve kültürünün Almanyalı Türkler tarafından bir ifade aracı olarak kullanılması gibi konular ele alınıyor. Bu bölümdeki bir çalışma, spesifik olarak Alman çocuk ve gençlik yazını ile ilgili. Alman Dili Eğitimi bölümünde ise Almanca Öğretimi konusunda farklı ve güncel bir takım teknik ve yaklaşımların derslere uygulanabilirliğini tartışan ve yeni öneriler sunma çabasında olan çalışmalar yer alıyor. Bu bağlamda akıllı telefonlarda yer almaya başlayan dil öğretimi ile ilgili uygulamalardan bazılarına da yer veriliyor. Çeviribilim alanında ise ağırlıklı olarak Çeviri ile Kültür Edinci arasındaki ilişki ve çeviri eğitimi içindeki yeri irdeleniyor. Diğer çalışma da yine aynı doğrultuda; çeviri eğitiminde kültür edinci konusunu irdeliyor.

Alman Dili ve Edebiyatı alanına katkılar sunmayı amaçlayan kitap, Türk Germanistlerinin, edebiyatseverlerin ve Almanca öğretimi ile ilgilenen herkesin ilgisini çekebilecek bir anlatıma sahip. Kitap, geniş kitlelerin yararlanabileceği ve bu alanda farklı bir takım fikirlerle tanışabileceği bir çalışma olma hedefini taşıyor.
Bu içerik 18.03.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 793 kez okundu.