TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN “YAZA MERHABA” KONSERİ

Trakya Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Çok Sesli Koroları ile üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Balkan Senfoni Orkestrası iş birliğinde düzenlenen “Yaza Merhaba Konseri”, 4 Mayıs 2018’de, Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konsere Edirne İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yılmaz Çakıcı, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aylin Beyoğlu, Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Özlem Tuzcu, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin, akademisyen ve öğrencilerle çok sayıda sanatsever katıldı.

Konserin açılış konuşmasını yapan Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi ve Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Çok Sesli Korusu Şefi Dr. Öğr. Üyesi Bülent Halvaşi, “Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen bir organizasyonda yer almaktan son derece mutluyuz. İki güzide kurumun iş birliğinde, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı akademisyenleri ve öğrencileriyle Devlet Konservatuvarı Balkan Senfoni Orkestrası sanatçıları tarafından organize edilen konsere katılımlarından dolayı tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum. Bu birlikteliğin kurumlarımız adına bir başlangıç olması ve birlikte başarı dolu organizasyonlara imza atmak dileğiyle konuşulacak, izler bırakan bir konser olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından başlayan “Yaza Merhaba Konseri”nde Marmara Üniversitesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Çok Sesli Korosu tarafından Dr. Öğr. Üyesi Bülent Havaşi yönetiminde sırasıyla sözleri Mansur Özen’e ait olan “Dertli Kaval”, koro düzenlemesini P. Piji ve Bülent Halvaşi’nin yaptığı “Türk Çocuğunun Şarkısı”, koro düzenlemesi Besteci Oskay Hoca’ya ait olan “Münüsem”, Gwyn Arch’tan “A South African Triology” ile K. Tepe’den “Kendini Tarihe Verenler” eserleri seslendirildi.

Konserde Trakya Üniversitesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Çok Sesli Korosu, Öğr. Gör. Zübeyde Omurtay’ın yönetiminde sırasıyla Ulvi Cemal Erkin’in “Feraye”, koro düzenlemesi Eduard Zuckmayer’e ait olan “Bursa Sekma Oyun Havası”, bestesini Hacı Arif Bey’in yaptığı “Vücud İkliminin Sultanı Sensin”, güftesi III. Murat’a ait olan ve düzenlemesini Trakya Üniversitesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencisi Samet Furkan Demir’in yaptığı “Uyan Ey Gözlerim” ve Aykut Sarıçiftçi’nin düzenlemesinden “Kerimoğlu Zeybeği” eserlerini seslendirdi.

Trakya Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Çok Sesli Korosu tarafından icra edilen müstakil konserlerin ardından iki koro birlikteliğinde gerçekleşen sanat icrasında Edirne Keşan yöresi türkülerinden “Kızılcıklar Oldu Mu?” ve bestesi Ünal Yalçın’a ait “Kız Sen İstanbul’un Neresindensin?” eserleri seslendirildi.

Konser, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Balkan Senfoni Orkestrası’nın Şef. Doç. Ahmet Hamdi Zafer yönetiminde bestesini Antonín Dvořák’ın yaptığı “Slovenic Dance No:8” , bestesi Johannes Brahms’a ait “Hungarian Dance No:5”, Johann Strauss’dan “Radetsky March”, anonim “Selanik Türküsü” ve Kemani Kevser Hanım’ın “Nihavend Longa” eserlerini seslendirmesiyle devam etti.

Konserde son olarak Trakya Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Çok Sesli Koroları ile Balkan Senfoni Orkestrası, Doç. Ahmet Hamdi Zafer yönetiminde sırasıyla düzenlemesini Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar Ana Sanat Dalı Öğr. Gör. Sela Can Dökmeci’nin yaptığı “Fetih Marşı” ile Dede Efendi’nin “Yine Bir Gülnihal” eserlerini seslendirdi.

Konserin ardından söz alan Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Özlem Tuzcu “İki üniversite ve üç fakülte birlikteliğinde güzel bir konser organizasyonu gerçekleşti. Bu güzel ve anlamlı birlikteliğin devam etmesi ve yeniden bir arada olmak dileğiyle emeği geçen herkese teşekkürler.” dedi.

Etkinlik sonunda Marmara Üniversitesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Çok Sesli Korosu Şefi Dr. Öğr. Üyesi Bülent Halvaşi ile Trakya Üniversitesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Çok Sesli Korosu Öğr. Gör. Zübeyde Omurtay’a ve Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Ahmet Hamdi Zafer’e çiçek verildi.

Bu içerik 08.05.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 777 kez okundu.