TRAKYA ÜNİVERSİTESİ'NDE ULUSLARARASI TARIM, BİYOLOJİ VE YAŞAM BİLİMLERİ KONGRESİ

Başkanlığını Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yalçın Kaya’nın üstlendiği, 28 ülkeden 600’den fazla katılımcının, 300’den fazla bildiri ve 400’den fazla posterle katıldığı “Uluslararası Tarım, Biyoloji ve Yaşam Bilimleri Kongresi”, Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Trakya Üniversitesi ev sahipliğindeki kongrenin açılışına Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Tammam Sipahi, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Murat Yurtcan, İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Hayati Arda ile yurt içi ve yurt dışından birçok akademisyen katıldı. Açılışta Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Essemblesi bir müzik dinletisi gerçekleştirdi.

Kongreyle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Yalçın Kaya, “Kongremize dünyanın 28 farklı ülkesinden 600'den fazla bilim insanı ve araştırmacının katılmasından büyük gurur duyuyoruz. Gönderilen 2.091 bilimsel sunumun içinden 823’ünü seçtik. Bunların 363'ü bildiri, 460'ı poster sunumları olarak gerçekleşti. Ayrıca kongremiz, teknik oturumlarla, tarım biyolojisi ve yaşam bilimi üzerine dünyanın önde gelen uluslararası bilim, teknoloji ve iş forumlarından biri oldu. Kongremizle katkı sunmayı amaçladığımız doğayı seviyor ve çevreye önem veriyoruz. Kongremizi bu anlamda daha az kağıt ve plastik kullanarak yeşil kongreye dönüştürmek istedik. Katılımcıların posterleri kongre web sayfası ve elektronik poster ekranlarında sunuldu. Ayrıca özel olarak hazırlanan elektronik kitap, taşınabilir bellekler vasıtasıyla her katılımcıya verildi. Uluslararası ve çok yönlü tarım, biyoloji ve yaşam bilimleri kongresinin, Trakya Üniversitesi bünyesinde düzenlenmesinde desteği olan Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu başta olmak üzere Rektörlüğümüze ve akademisyenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen başta Prof. Dr. Yalçın Kaya olmak üzere herkese teşekkür ederek “Yaklaşık 800 bildiri, 28 ülkeden 350’si uluslararası 600 katılımcıyla bu kongrenin ülkemiz ve Trakya Üniversitesi’nde düzenlenmesinden gururluyuz. Tüm yolların ve tüm kültürlerin kesiştiği Edirne’de, böyle uluslararası bir kongrede sizi ağırladığımız için mutluyuz. Balkanlardan ülkemize gelen en çok öğrenciye sahip olan ve ayrıca Balkan Üniversiteler Birliğinin Kurucu Üyeliği ve daimi sekreteryası olmakla gururlanan Trakya Üniversitesi, çok ulusluluğa ve çeşitliliğe böyle bilimsel toplantılarla katkı sağlamayı hedefliyor.” dedi. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ayrıca, kongre katılımcılarına Edirne’den bahsederek, şehri tanımaları ve yaşamaları tavsiyesinde bulundu.

Bu içerik 06.09.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1267 kez okundu.