TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE TİROİD HASTALIKLARI SİTO-HİSTOPATOLOJİSİ ÇALIŞTAYI

Sitopatoloji Derneği ve Patoloji Dernekleri Federasyonu Endokrin Çalışma Grubu işbirliğiyle düzenlenen “Tiroid Hastalıkları Sito-Histopatolojisi Çalıştayı” 12 Mayıs 2018’de, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sanat Eğitimi ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Sitopatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Aysun Uğuz, Endokrin Patoloji Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Suna Erkılıç, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Özyılmaz ile akademisyenler, hekimler ve öğrenciler katıldı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir açılışta gerçekleştirdiği konuşmada “Bu tür toplantıların üniversitemizde, şehrimizde yapılması bize büyük bir onur veriyor. Bizim için bu tür bilimsel aktivitelerin yapılması çok önemli. Patoloji Ana Bilim Dalımız, 1982 yılında Kemal Kutlu Hocamızın öncülüğünde kuruldu. O günden bu yana değerli çalışmalara imza atan bir ana bilim dalımız haline geldi.” dedi.

Tıp Fakültesi Patoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Özyılmaz program hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Sitopatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Aysun Uğuz “Bu program 2016 yılından planlandı. Planlandığından itibaren başta Filiz Hoca olmak üzere Suna Hoca ve ben bu toplantıyı organize etmeye çalıştık. Dünden bu yana yaşadığımız konukseverlik ve her şeyin ilmek ilmek hazırlanmış olması beni çok etkiledi. Sitopatoloji Derneği bildiğiniz gibi yılda birçok program düzenliyor. Bizim amacımız sitopatolojiyi Türkiye’de her alanda yaymak ve uluslararası alanda ülkemizi temsil edebilmek. Bunu elimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

Temel ve güncel bilgiler ışığında tiroid lezyonlarının, yenilenen 2017 WHO tiroid tümörleri sınıflamasına göre yeniden gözden geçirildiği etkinliğe, Türkiye’nin çeşitli illerinden toplam 75 uzman patolog ve patoloji asistanı katıldı. Kurs sonunda asistanlar arasında online düzenlenen Tiroid Sito-Histopatolojisi konulu yarışması sonucunda, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Patoloji Anabilim dalından Arş. Gör. Dr. Busem Binboğa Tutuğ ve Arş. Gör. Dr. Nevbahar Anlağan, 8. Ulusal Sitopatoloji kongresine ücretsiz katılım ödülü kazandı.

YENİ SULTAN II. BAYEZİD KÜLLİYESİ SAĞLIK MÜZESİ ULUSAL BASININ GÜNDEMİNDEN DÜŞMÜYOR

Üniversitemiz bünyesinde 21 yıldır ziyaretçilerini ağırlayan ve dünyanın en prestijli müzecilik ödüllerinden birinin sahibi olan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, 05 Mayıs 2018 tarihinde rekorlarına bir yenisini daha ekleyerek bir günde 7.500 ziyaretçiyi ağırlamıştı. Her yıl ziyaretçi sayısını istikrarlı bir şekilde artıran, şehrimize gün geçtikçe daha fazla turist kazandıran Sul..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ

Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni, 21 Mayıs 2018’de Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yılmaz Çan, İpsala Teknik Meslek Yüksekokulu Müdürü ve MEYOK Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hayati Arda, Teknik Bilimler Meslek..