TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE TİROİD HASTALIKLARI SİTO-HİSTOPATOLOJİSİ ÇALIŞTAYI

Sitopatoloji Derneği ve Patoloji Dernekleri Federasyonu Endokrin Çalışma Grubu işbirliğiyle düzenlenen “Tiroid Hastalıkları Sito-Histopatolojisi Çalıştayı” 12 Mayıs 2018’de, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sanat Eğitimi ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Sitopatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Aysun Uğuz, Endokrin Patoloji Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Suna Erkılıç, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Özyılmaz ile akademisyenler, hekimler ve öğrenciler katıldı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir açılışta gerçekleştirdiği konuşmada “Bu tür toplantıların üniversitemizde, şehrimizde yapılması bize büyük bir onur veriyor. Bizim için bu tür bilimsel aktivitelerin yapılması çok önemli. Patoloji Ana Bilim Dalımız, 1982 yılında Kemal Kutlu Hocamızın öncülüğünde kuruldu. O günden bu yana değerli çalışmalara imza atan bir ana bilim dalımız haline geldi.” dedi.

Tıp Fakültesi Patoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Özyılmaz program hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Sitopatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Aysun Uğuz “Bu program 2016 yılından planlandı. Planlandığından itibaren başta Filiz Hoca olmak üzere Suna Hoca ve ben bu toplantıyı organize etmeye çalıştık. Dünden bu yana yaşadığımız konukseverlik ve her şeyin ilmek ilmek hazırlanmış olması beni çok etkiledi. Sitopatoloji Derneği bildiğiniz gibi yılda birçok program düzenliyor. Bizim amacımız sitopatolojiyi Türkiye’de her alanda yaymak ve uluslararası alanda ülkemizi temsil edebilmek. Bunu elimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

Temel ve güncel bilgiler ışığında tiroid lezyonlarının, yenilenen 2017 WHO tiroid tümörleri sınıflamasına göre yeniden gözden geçirildiği etkinliğe, Türkiye’nin çeşitli illerinden toplam 75 uzman patolog ve patoloji asistanı katıldı. Kurs sonunda asistanlar arasında online düzenlenen Tiroid Sito-Histopatolojisi konulu yarışması sonucunda, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Patoloji Anabilim dalından Arş. Gör. Dr. Busem Binboğa Tutuğ ve Arş. Gör. Dr. Nevbahar Anlağan, 8. Ulusal Sitopatoloji kongresine ücretsiz katılım ödülü kazandı.

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ'NİN MOBİL UYGULAMASI KULLANIMA SUNULDU

Trakya Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın, TÜBAP kapsamında yürüttüğü “Akademik Süreç Yönetimi Projesi”nin en önemli modüllerinden biri olan “Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Mobil Uygulaması” kullanıma açıldı. Mobil uygulama, Öğrenci, Akademik Personel ve İdari Personel olmak üzere 3 farklı ara yüzden oluşuyor. Öğrenciler için geliştir..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İLE HIRVATİSTAN BALTAZAR ZAPRESİC UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Trakya Üniversitesi, uluslararası eğitim alanındaki iş birliklerini her geçen gün daha da artırıyor. Bu kapsamda, Trakya Üniversitesi ile Hırvatistan Baltazar Zapresic Uygulamalı Bilimler Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile Baltazar Zapresic Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vladimir Simovic tarafından imzalanan protokolle, eği..