TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE BALKAN KARDİYOONKOLOJİ GÜNLERİ

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoonkoloji Birimi’nin düzenlediği Balkan Kardiyoonkoloji Günleri kapsamında, “Kronik Hastalıklar ve Kalp Yetersizliği” toplantısı, Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kemoterapi, immunoterapi ve radyoterapi sonucu ortaya çıkan kalp yetersizliğinin konuşulduğu toplantıya akademisyenler ve tıp fakültesi öğrencileri katıldı.

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı sanatçılarının verdiği Balkan Ezgileri konseriyle başlayan programda, toplantı düzenleme kurulu adına açılış konuşmasını gerçekleştiren Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yekta Gürlertop “Bize değer verip buraya gelen misafirlerimize ve vaktini, emeğini harcayarak bu toplantıya katkı veren hocalarımıza teşekkür ediyorum. Başarılı bir toplantı hazırlamak, farklı disiplinleri bir araya getirmek demektir. Bu toplantılar için yoğun çaba harcayan Doç. Dr. Cafer Zorkun Hocamıza da ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Yekta Gürlertop, Prof. Dr. M. Cem Uzal ve Prof. Dr. Yüksel Aksoy’un başkanlığında “Kronik Hastalıklar ve Kalp Yetersizliği I” isimli oturuma geçildi. Oturumda Prof. Dr. Meryem Aktoz “Güncel Kılavuzlar Işığında Kalp Yetersizliği”, Dr. Öğr. Üyesi Erdem Yılmaz “Kardiyomiyotoksisite Tanısı ve Seyrinde Kullanılan Görüntüleme Yöntemleri”, Prof. Dr. Gülay Durmuş Altun “Kardiyomiyotoksisite Tanısında Kullanılan Nükleer Yöntemler” isimli sunumlarını gerçekleştirdi. Toplantının öğleden sonraki bölümünde ise Prof. Dr. Kenan Yalta, Prof. Dr. Gülay Durmuş Altun, Prof. Dr. Meryem Aktoz’un başkanlığında düzenlenen “Kronik Hastalıklar ve Kalp Yetersizliği II” isimli ikinci oturumda, Prof. Dr. Kenan Yalta “Kardiyomiyotoksisite Tanımı, Proflaksi ve Tedavi Yöntemleri”, Doç. Dr. Cafer Zorkun “İmmun Checkpoint İnhibitörleri: Yeni Tedavi Yöntemleri ve Kardiyak Yan Etkileri”, Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Gürdoğan “Kalp Yetersizliği Tedavisinde Kullanılan Destekleyici Cihazlar” isimli sunumlarını gerçekleştirdi. Kardiyoonkolojik kalp yetersizliği tedavisindeki yeniliklerin anlatıldığı sunumların ardından soru-cevap bölümüyle toplantı tamamlandı.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE BİR LİDERİN DOĞUŞU KONFERANSI

Trakya Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından Milli Mücadele: Bir Liderin Doğuşu Konferansı Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Levent Doğan, Arda MYO Müdürü Prof. Dr. Yeşim Yeş..

DR. ÖĞRETİM ÜYESİ SEDA TAŞ’TAN İKİ YENİ KİTAP

Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Mütercim Tercümanlık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Seda Taş’ın editörlüğünü yaptığı mütercim tercümanlık öğrencilerinin başucu kitaplarından olacak “Çeviribilimde Araştırmalar” ve “Çeviri Üzerine Gözlemler” adlı kitaplar Hiperlink Yayıncılık tarafından yayınlandı.Dr. Öğr. Üyesi Seda Taş, Trakya &Uum..