TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE BALKAN KARDİYOONKOLOJİ GÜNLERİ

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoonkoloji Birimi’nin düzenlediği Balkan Kardiyoonkoloji Günleri kapsamında, “Kronik Hastalıklar ve Kalp Yetersizliği” toplantısı, Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kemoterapi, immunoterapi ve radyoterapi sonucu ortaya çıkan kalp yetersizliğinin konuşulduğu toplantıya akademisyenler ve tıp fakültesi öğrencileri katıldı.

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı sanatçılarının verdiği Balkan Ezgileri konseriyle başlayan programda, toplantı düzenleme kurulu adına açılış konuşmasını gerçekleştiren Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yekta Gürlertop “Bize değer verip buraya gelen misafirlerimize ve vaktini, emeğini harcayarak bu toplantıya katkı veren hocalarımıza teşekkür ediyorum. Başarılı bir toplantı hazırlamak, farklı disiplinleri bir araya getirmek demektir. Bu toplantılar için yoğun çaba harcayan Doç. Dr. Cafer Zorkun Hocamıza da ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Yekta Gürlertop, Prof. Dr. M. Cem Uzal ve Prof. Dr. Yüksel Aksoy’un başkanlığında “Kronik Hastalıklar ve Kalp Yetersizliği I” isimli oturuma geçildi. Oturumda Prof. Dr. Meryem Aktoz “Güncel Kılavuzlar Işığında Kalp Yetersizliği”, Dr. Öğr. Üyesi Erdem Yılmaz “Kardiyomiyotoksisite Tanısı ve Seyrinde Kullanılan Görüntüleme Yöntemleri”, Prof. Dr. Gülay Durmuş Altun “Kardiyomiyotoksisite Tanısında Kullanılan Nükleer Yöntemler” isimli sunumlarını gerçekleştirdi. Toplantının öğleden sonraki bölümünde ise Prof. Dr. Kenan Yalta, Prof. Dr. Gülay Durmuş Altun, Prof. Dr. Meryem Aktoz’un başkanlığında düzenlenen “Kronik Hastalıklar ve Kalp Yetersizliği II” isimli ikinci oturumda, Prof. Dr. Kenan Yalta “Kardiyomiyotoksisite Tanımı, Proflaksi ve Tedavi Yöntemleri”, Doç. Dr. Cafer Zorkun “İmmun Checkpoint İnhibitörleri: Yeni Tedavi Yöntemleri ve Kardiyak Yan Etkileri”, Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Gürdoğan “Kalp Yetersizliği Tedavisinde Kullanılan Destekleyici Cihazlar” isimli sunumlarını gerçekleştirdi. Kardiyoonkolojik kalp yetersizliği tedavisindeki yeniliklerin anlatıldığı sunumların ardından soru-cevap bölümüyle toplantı tamamlandı.

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ'NİN MOBİL UYGULAMASI KULLANIMA SUNULDU

Trakya Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın, TÜBAP kapsamında yürüttüğü “Akademik Süreç Yönetimi Projesi”nin en önemli modüllerinden biri olan “Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Mobil Uygulaması” kullanıma açıldı. Mobil uygulama, Öğrenci, Akademik Personel ve İdari Personel olmak üzere 3 farklı ara yüzden oluşuyor. Öğrenciler için geliştir..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İLE HIRVATİSTAN BALTAZAR ZAPRESİC UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Trakya Üniversitesi, uluslararası eğitim alanındaki iş birliklerini her geçen gün daha da artırıyor. Bu kapsamda, Trakya Üniversitesi ile Hırvatistan Baltazar Zapresic Uygulamalı Bilimler Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile Baltazar Zapresic Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vladimir Simovic tarafından imzalanan protokolle, eği..