TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE “ÇANAKKALE RUHU” YAŞATILIYOR

Çanakkale ruhu, Trakya Üniversitesi’nde yaşatılmaya devam ediyor. Dünya tarihine altın harflerle kazınan, birçok kahramanlığın yokluklar içerisinde gerçekleştirildiği, Anadolu’ya “Türk’ün Ayrılmaz Vatanı” damgası vuran Çanakkale Savaşı’nın 104. yıl dönümü sebebiyle, Trakya Üniversitesi’nin tüm yerleşkelerinde, 18 Mart 2019 günü, ücretsiz olarak, “Yağlı Buğday Çorbası”, “Üzüm Hoşafı” ve “Ekmek” ikram edilecek. 18 Mart Çanakkale Zafer ve Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri kapsamında ikram edilecek “asker tayını” ile kahraman şehitlerimizin ve gazilerimizin anısı yaşatılacak.
Acı dolu günlerin ve bir o kadar destansı kahramanlıkların üzerinden 104 yıl geçmesine rağmen, yaşananların, bu aziz milletin hafızasında tazeliğini koruduğunu ifade eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, bu bilinç ve duyarlılıkta nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Trakya Üniversitesi’nin tüm yerleşkelerinde 18 Mart 1915 günü askere verilen tayının, ücretsiz olarak ikram edileceğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “O gün yokluklar içerisinde yazılan bu destanı her yıl anmak, yeni kuşaklara anlatmak bizlerin boynunun borcu. Çanakkale Zaferi’nin duygusunu anlayarak, o zaferi getiren iman ve inancı bugün kalplerimizde yaşatabilirsek milletçe başaramayacağımız hiçbir şey yok. Geleceğimizi ve ülkemizi emanet edeceğimiz gençlerimize de bu bilinci ve inancı aktarmak en önemli dileğimiz.” dedi.
Bu içerik 15.03.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 911 kez okundu.