TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE, “9. ULUSLARARASI TRAKYA AİLE HEKİMLİĞİ KONGRESİ” GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye'nin ilk aile hekimliği ana bilim dalı olma özelliğini taşıyan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı ev sahipliğinde geleneksel olarak düzenlenen “Uluslararası Trakya Aile Hekimliği Kongresi”nin 9.’su, Trakya Üniversitesi Senato Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongrenin açılışına Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kemal Özdemir, Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nezih Dağdeviren, Edirne İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Selma Heves Yılmaz, Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği Başkanı Prof. Dr. Esra Saatçi, WONCA Avrupa Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ungan’ın yanı sıra akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Trakya Üniversitesi’nin tanıtım filminin izlenmesinin ardından açılış konuşmasını yapan Trakya Üniversitesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nezih Dağdeviren böylesi önemli bir kongrenin 9.’sunu düzenlemekten gurur duyduklarını belirterek kongreye, hem yurt içinden hem yurt dışından katılımcı sayısının giderek arttığını belirtti. Prof. Dr. Nezih Dağdeviren, kongreye katılan, destek veren ve gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği Başkanı Prof. Dr. Esra Saatçi, “Bu güzel kongrede hep beraber daha şevkle bilgi ve deneyimlerimizi paylaşacağımıza inanıyorum. Davetleri için değerli organizasyon kuruluna teşekkür ediyorum. Keyifli ve güzel bir kongre olmasını diliyorum.” dedi.

Aile hekimliğinin eğitime oldukça önem veren bir bilim alanı olduğuna değinen Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, “Mezuniyet öncesi eğitimde ulusal çekirdek eğitim programının neredeyse yarısından fazlası birinci basamak sağlık hizmetleri üzerine kurgulandı. Mezuniyet sonrası eğitimde bilimin ışığının hiç sönmediği yer Edirne’dir. Ben inanıyorum ki her aile hekimliği uzmanlık öğrencisi daha sonraki yaşamında bir kez Edirne’ye geliyor. Nitekim bu kongrenin büyük katkısı var. Mezuniyet sonrası eğitimdeki en önemli katkılarından biri de uluslararası kabul edilebilirliği olan bir dergimizin olması. Bu, camiamız için çok önemli bir katkı. Ana bilim dalımızın insan gücüne büyük bir katkısı oluyor. Bilimin ışığının sönmemesi gerek. Dünyanın neresinde olursanız olun bilimin ışığında insan yetiştirmek lazım. Bilimin ışığının sönmemesi için çaba harcayan kahraman ordumuza ve bu uğurda verdiğimiz şehitlere rahmet diliyorum.” dedi.

Trakya Üniversitesi olarak aile sıcaklığında çok güzel bir toplantı olacağına değinen WONCA Avrupa Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ungan, “Bu kongreye ikinci gelişim. İlk katıldığım kongre, genç arkadaşlarımızın çok aktif bir şekilde katıldığı bir toplantıydı. Bu kongreye de davet ettiğiniz için çok teşekkür ediyor, çok güzel bir kongre olacağını düşünüyorum.” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından kongrenin ilk bilimsel oturumu gerçekleştirildi.
Bu içerik 17.03.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 997 kez okundu.