TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE, “23. ULUSLARARASI ORTAÇAĞ VE TÜRK DÖNEMİ KAZILARI VE SANAT TARİHİ ARAŞTIRMALARI SEMPOZYUMU”

Trakya Üniversitesi, bilimsel çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen ve sanat tarihinin önde gelen isimlerini bir araya getiren “Ortaçağ ve Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu”na ev sahipliği yapıyor. 1997 yılından bu yana, sanat tarihi alanında yapılan yeni araştırmaların tanıtılması ve tartışılmasının yanı sıra akademisyen, araştırmacı ve öğrencilerin bilgi alışverişinde bulunmasına olanak sağlayan “Ortaçağ ve Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu”nun 23.’sü, 6-8 Kasım 2019 tarihleri arasında Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Sempozyumda, bilimsel tartışmalara zemin hazırlayacak nitelikteki kazılarda ve yüzey araştırmalarında elde edilen bulgular; özgün araştırma ve karşılaştırmaya dayalı bulgu, analitik yorum ve verileri içeren sanat tarihi araştırmaları ile ilgili bilgi paylaşımı yapılacak. “Sanat Tarihi”, “Ortaçağ ve Sonrası Kazı ve Yüzey Araştırmaları”, “Kültürel Miras, Kültürel Mirasın Korunması ve Mimari Restorasyon”, “Arkeolojik Alan Yönetimi”, “Arkeometri”, “Restorasyon”, “Konservasyon ve Müzecilik” ve “Metodoloji ve Terminoloji” gibi önemli konuların konuşulacağı sempozyumda, bilim dünyasının önemli isimleri, birbirinden önemli konular hakkında bilgiler sunacak.
Bu içerik 05.11.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 288 kez okundu.