TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ’NDE ORYANTASYON HEYECANI

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde 2018-2019 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, bölüme yeni kayıt yaptırarak eğitime başlayan öğrencilerinin okula uyumunu kolaylaştırmak amacıyla kapsamlı bir oryantasyon programı düzenlendi. “Üniversite Yaşamına Uyum Programı” olarak da bilinen tanışma ve bilgilendirme toplantısı, Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimar Sinan Konferans Salonu’nda geniş bir katılım ve yoğun bir ilgiyle gerçekleştirildi.

Öğretim üyeleri ve öğrencilerin buluştuğu programın açılışında konuşan Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mümin Şahin, yeni öğrencilerin Trakya Üniversitesi’ni tercih etmelerinden duyduğu memnuniyeti ve mutluluğu dile getirerek, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının fakülteye kayıt yaptıran tüm öğrenciler için hayırlı olmasını temenni etti ve başarılar diledi.

Oryantasyon programı kapsamında, Trakya Üniversitesi tanıtım videosunun izlenmesinin ardından, Trakya Üniversitesi Lisans Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği, fakülte ile bölüm web sayfaları ve iletişim yöntemleri ile Mimarlık Fakültesi’nde uygulanan danışmanlık sistemi, sınav sistemi ve akademik takvim hakkında aydınlatıcı bilgiler verildi. Öğrenciler ve öğretim elemanlarının kendilerini tanıtmasıyla devam eden program, Edirne’nin tarihi mirası ve günlük yaşamının anlatıldığı kent gezisiyle sona erdi.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE BİR LİDERİN DOĞUŞU KONFERANSI

Trakya Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından Milli Mücadele: Bir Liderin Doğuşu Konferansı Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Levent Doğan, Arda MYO Müdürü Prof. Dr. Yeşim Yeş..

DR. ÖĞRETİM ÜYESİ SEDA TAŞ’TAN İKİ YENİ KİTAP

Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Mütercim Tercümanlık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Seda Taş’ın editörlüğünü yaptığı mütercim tercümanlık öğrencilerinin başucu kitaplarından olacak “Çeviribilimde Araştırmalar” ve “Çeviri Üzerine Gözlemler” adlı kitaplar Hiperlink Yayıncılık tarafından yayınlandı.Dr. Öğr. Üyesi Seda Taş, Trakya &Uum..