TRAKYA ÜNİVERSİTESİ KIRKPINAR SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ’NDEN DOÇ. DR. İSA SAĞIROĞLU VE EFRAİM KAHRAMAN’A MİLLİ GÖREV

Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsa Sağıroğlu ve Efraim Kahraman, 19-25 Nisan tarihleri arasında Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenen Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası’nda ülkemizi başarıyla temsil eden Milli Takım kafilesinde yer aldı.

Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İsa Sağıroğlu ile Efraim Kahraman’a, Tokyo Olimpiyatları öncesi en ciddi prova olarak görülen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda milli görev verildi.

Grekoromen stilde Avrupa ikincisi olarak tamamladığımız ve 3 altın, 4 gümüş bir de bronz olmak üzere toplam 8 madalya elde ettiğimiz şampiyonada Kadın Güreş A Milli Takımımızın teknik direktörlüğünü Üniversitemiz Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi’nden Efraim Kahraman, kondisyonerlik görevini ise Doç. Dr. İsa Sağıroğlu üstlendi. 

Milli Takım Kampı’na davet alarak ülkemizi temsil eden teknik ekipte yer alan Doç. Dr. İsa Sağıroğlu, turnuva sonrası yurda dönüşün ardından yaptığı açıklamada “Tokyo Olimpiyat Oyunları Elemeleri öncesi düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi Yasemin Adar, Buse Tosun, Elif Jale Yeşilırmak ve Bedia Gün gibi Avrupa ve Dünya Şampiyonası’nda madalya sahibi sporcuların yer almadığı genç bir kadro temsil etti. Özellikle Avrupa Büyükler Güreş Şampiyonası’nda ilk defa mindere çıkan genç kadın güreşçilerimizin madalya müsabakalarına kalmaları alkış topladı. Bizlere bu başarıyı ve gururu yaşatan sporcularımızı canıgönülden tebrik ediyorum. Hedefimiz Tokyo Olimpiyatları’nda ülkemizi başarıyla temsil etmek.” ifadelerini kullandı.

Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesinin şampiyon sporcuları bünyesinde barındırdığı gibi şampiyon sporcuları yetiştiren antrenörlerin de Trakya Üniversitesi mensubu olduğunu ifade eden Rektör Yardımcısı ve Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz “Genç sporcularımızın önemli başarılar kazandığı Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Üniversitemizi sporcularımızın yanı sıra teknik heyette yer alan Efraim Kahraman ve kıymetli yardımcım Doç. Dr. İsa Sağıroğlu da başarı ile temsil etti. Fakültemizin şampiyon sporcuları yetiştirmek gibi hoş bir geleneği var. Şampiyon sporcuların teknik heyetinin de Trakya Üniversitesinin parçası olmasını da bir gelenek haline getireceğimize yürekten inanıyorum. Başarıdan ötürü de başta teknik heyetimizi ve sporcularımızı canıgönülden tebrik ediyorum.” dedi.

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Merve Pul da 30’a yakın mili sporcumuzun mücadele ettiği Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda bronz madalya mücadelesi veren ve ülkemizi temsil eden sporcular arasında yer aldı.

Bu içerik 05.05.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 526 kez okundu.