TRAKYA ÜNİVERSİTESİ KEŞAN MESLEK YÜKSEKOKULU’NDA ORYANTASYON EĞİTİMİ

Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu, 2018-2019 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, okula yeni kayıt yaptırarak eğitime başlayan öğrencilerin uyumunu kolaylaştırmak amacıyla kapsamlı bir oryantasyon programı düzenledi. Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleştirilen programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Öğretim üyeleri ve yeni gelen öğrencilerin buluştuğu programın açılış konuşmasını yapan Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Kök, bütün öğrencilere değer verdiklerini ifade ederek, “Hayatınızda önem teşkil eden bir dönüm noktasındasınız. Hepimizin önceliği, tam donanımlı bireyler olarak yetişmenize katkı sağlamak. Amacımız, bilgili, yeterli, donanımlı eğitim kadrosu ve teknolojik alt yapısı ile meslek gerekliliklerini en üst düzeyde uygulayabilen, nitelikli ve örnek vasıflarla donanmış bireyler yetiştiren bir meslek yüksekokulu modeli olmak. Yeni eğitim ve öğretim yılının geleceğin teminatı gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Oryantasyon programı kapsamında, Keşan Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Kök’ün konuşmasının ve Trakya Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesinin ardından Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Özcan Çetinkaya, okutulan dersler, danışmanlık ve sınav sistemi, akademik takvim, web sayfası ve iletişim yöntemleri ile yüksekokul akademik ve idari çalışanlarının tanıtılmasına yönelik aydınlatıcı bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Soru-cevap ve görüş alışverişiyle son bulan program çerçevesinde öğrenciler için, danışman öğretim elemanları eşliğinde Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi, Karağaç Yerleşkesi, Lozan Anıtı ve Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ni içeren bir tarih ve kültür gezisi düzenlendi.

YENİ ÖĞR. GÖR. BEGONA RODRIGUEZ’İN TEMİZ ÇEVRE ÇALIŞMALARI YANKI BULMAYA DEVAM EDİYOR

Yaklaşık 4 yıl önce Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Öğr. Gör. Begona Rodriguez tarafından öğrencileri ile başlatılan nehirleri, denizleri ve toprağı öldüren yıkıcı plastik sorununa dikkat çekmek için Tunca ve Meriç nehirleri kenarında gerçekleştirilen temizlik etkinlikleri, ulusal çapta yankı uyandırarak Turmepa Temiz Deniz Dergisi’nde yer buldu. Edirne’de gerç..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDEN TOPLUM YARARINA BİR PROJE DAHA

Trakya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (TÜSEM), başlattığı eğitim seferberliği ile her yaştan ve eğitim seviyesinden insana iş umudu olmak için projelerine devam ediyor. Hedef kitle olarak, üniversite öğrencileri, kamu ve özel kurum çalışanları, üniversite eğitimi alamayan ancak donanım sahibi olmayı planlayan gençler, ev hanımları ve nitelikli bir iş yaşamı için kendini geliştirmenin gerekli olduğuna inan..