TRAKYA ÜNİVERSİTESİ KARDİYOLOJİ ANA BİLİM DALI ÖĞRETİM ÜYELERİ, TÜRK KARDİYOLOJİ DERNEĞİ’NDE BİR İLKİ BAŞARDI

Köklü eğitim geleneği ve yetiştirdiği mezunlarıyla ülkemizin ve Balkanlar’ın en önemli eğitim birimi olan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Kardiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri, Türk Kardiyoloji Derneği’nin yönetiminde üstlendikleri sorumlulukla başarıya imza attı. Ülkemizin en köklü bilimsel derneklerinden biri olan Türk Kardiyoloji Derneği’nin yönetimine, Trakya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yekta Gürlertop Denetleme Kurulu Üyesi, Prof. Dr. Meryem Aktoz Hipertansiyon Çalışma Grubu Üyesi, Prof. Dr. Kenan Yalta KardiyoOnkoloji Proje Grubu Üyesi, Doç. Dr. Cafer Zorkun ise KardiyoOnkoloji Proje Grubu Başkanı seçilerek önemli bir başarıya attı. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı’nın öğretim üyeleri, önümüzdeki dönemde, bilgi birikimi ve tecrübelerini Türk Kardiyoloji Derneği çatısı altındaki yeni görevleri ile bilimsel çalışmaları paylaşmaya devam edecekler.

YENİ TETOVA ÜNİVERSİTESİ’NİN HEKİM ADAYLARI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE

Trakya Üniversitesi ile Tetova Devlet Üniversitesi arasındaki iş birliği çerçevesinde, 5-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde İç Hastalıkları, Genel Cerrahi, Acil Tıp, Çocuk Hastalıkları ve Kulak Burun Boğaz bölümlerinde eğitim gören Tetova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür ziyaretinde bulundu..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN, MERHUM DR. RATİP KAZANCIGİL ANISINA “OSMANLI SAĞLIK GELENEKLERİ” TOPLANTISI

Trakya Üniversitesi, değerli çalışmaları ve sayısız eseriyle Edirne, Trakya Üniversitesi ve tıp tarihine unutulmaz katkılar sağlayan, Edirne sevdalısı, merhum Dr. Ratip Kazancıgil Hoca’yı, ölümünün 1. yılında, “Osmanlı Sağlık Gelenekleri” toplantısıyla anacak. 7-8 Eylül 2018 tarihinde, Dr. Ratip Kazancıgil’in derin izler bıraktığı Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müz..