TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İLE SOYYİĞİT GRUP ARASINDA ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ KURULUYOR

Trakya Üniversitesi ve Soyyiğit Grup arasında iş birliği toplantısı düzenlendi. Bilimsel ve akademik çalışmalarının yanı sıra ekonomi, ticaret, turizm gibi sektörler için projeler üreten, Edirne'nin ve bölgenin en büyük istihdam kaynağı konumundaki Trakya Üniversitesi son olarak, Edirne’de ilk üretim tesisini beş yıl önce açan ve yüzden fazla ülkeye ihracat yapan Soyyiğit Grup’un temsilcileriyle bir araya geldi.

Trakya Üniversitesi, kentin ekonomisine yön veren kurum ve kuruluşlarla bir arada hareket ederek, projeler üretmeye devam ediyor. Hem ulusal hem de uluslararası pazarda gıda üretimi ve pazarlaması alanlarında faaliyet gösteren Soyyiğit Grup, gerçekleştirilebilecek iş birlikleri ve atılabilecek ortak adımların görüşülmesi amacıyla Trakya Üniversitesini ziyaret etti. Trakya Üniversitesi Rektörlüğü Yönetim Toplantı Salonu'nda gerçekleşen ziyarette, taraflar arasında bilgi alışverişini güçlendirmek, Kamu-Sanayi-Üniversite (KÜSİ) iş birliğini geliştirmek, birlikte öğretim, tecrübe aktarımı, Ar-Ge alanında ortak çalışmaların yanı sıra öğrencilerin staj ve iş imkânları konusunda desteklenmesi ile ilgili görüş birliğine varıldı.

Sektörde karşılaşılan sorunlara bilimsel çözüm yolları bulunması ve bölgesel kalkınmanın desteklenmesi gibi konularda ortak çalışma kararı alan Trakya Üniversitesi ve Soyyiğit Grup, iş dünyası ve kent etkileşimine örnek teşkil eden projelere imza atacak.

Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer: Ülkemizin aydınlığı ve geleceği üniversite-sanayi iş birliğinden geçiyor

Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Trakya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Teknopark ekibinin, gerek mezun öğrencilerin kariyer planlaması gerekse bölge istihdamının geliştirilmesi ve sürdürülebilir hale getirilmesi adına özverili çalışmalar gerçekleştirdiğini belirterek “Trakya Üniversitesi olarak üniversite-sanayi iş birliğine her zaman önem verdik ve kentin dinamiklerini harekete geçirerek var olan potansiyeli arttırmaya yönelik çalışmalar sürdürdük. Bu kapsamda bölgenin en çok istihdam sağlayan kurumu olarak elde ettiğimiz tecrübeleri, Edirne’ye yatırım yapan ya da yatırım yapmak isteyen firmalarla paylaşıyoruz. Ülkemizin geleceğinin de üniversite-sanayi iş birliğinden geçtiğine inanarak sanayicilerimizden gelen her türlü talebe olumlu bakıyoruz. Hayata geçirilecek iş birlikleri, kent ve bölge ekonomisinin önemini artıracaktır. Trakya Üniversitesi ile iş birliği içerisinde olan firma yetkililerine teşekkür ediyorum. ” diye konuştu.

Soyyiğit Grup İnsan Kaynakları Müdürü Canan Özdemir: Edirne’nin geleceği için güç birliğini önemsiyoruz

Soyyiğit Grup İnsan Kaynakları Müdürü Canan Özdemir de bölge ekonomisinin kalkınmasına yönelik önemli yatırımlar yaptıklarını belirterek, “Gerek istihdama gerek ihracata yönelik yatırımlarla Edirne’nin, bölgenin ve ülkemizin ekonomisine katkı sunuyoruz. Bu katkıları daha verimli hale getirebilmek adına da bölgemizin en köklü eğitim kurumlarından biri olan Trakya Üniversitesi ile iş birliği içinde olmak istiyoruz. Trakya Üniversitesi ile yapacağımız iş birlikleri sayesinde bölgesel kalkınmanın sürdürülebilir hale getirileceğine inanarak, bu konuda bize destek olan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Erhan Tabakoğlu başta olmak üzere TUZEM’e, TTO’ya, Teknopark’a ve TÜTAGEM ile üniversitenin MEYOK Koordinatörlüğüne teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Trakya Üniversitesi ve Soyyiğit Grup arasında gerçekleştirilecek işbirlikleri için düzenlenen toplantıya Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Emre Atılgan, Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (TUZEM) Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ali İhsan Meşe, Arda Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Öğr. Gör. Dr. Gizem Çağla Dülger ile Soyyiğit Grup İnsan Kaynakları Müdürü Canan Özdemir, Soyyiğit Grup Sosyal İşler ve Resmi Kurumlar Müdürü Ahmet Bulut ve Edirne Entegre Tesisler İnsan Kaynakları Şefi İlyas Aydoğdu katıldı.
Bu içerik 28.07.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 1088 kez okundu.