TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İLE HIRVATİSTAN BALTAZAR ZAPRESİC UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Trakya Üniversitesi, uluslararası eğitim alanındaki iş birliklerini her geçen gün daha da artırıyor. Bu kapsamda, Trakya Üniversitesi ile Hırvatistan Baltazar Zapresic Uygulamalı Bilimler Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile Baltazar Zapresic Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vladimir Simovic tarafından imzalanan protokolle, eğitimsel-bilimsel iş birliği ve ikili ilişkiler kurulması amaçlanıyor. Protokolde, öğretim üyelerinin, ortak bilimsel çalışmalar gerçekleştirmesi, farklı eğitim alanlarında iş birliği yapılması, ortak bilimsel araştırmalar gerçekleştirilmesi, öğrenci, öğretim elemanı değişimi, ortak Avrupa Birliği projeleri üretilmesi ve yürütülmesi, ortak bilimsel ve kültürel faaliyetler düzenlenmesi gibi maddeler yer alıyor. Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar ve Dış İlişkiler Ofisi Sorumlusu Öğr. Gör. Nurgül Sarsılmaz’ın da katıldığı törende ayrıca, iki ülke ve üniversitelerdeki eğitim olanakları da konuşuldu.
 
İmza töreninde konuşan Baltazar Zapresic Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vladimir Simovic, sahip oldukları ileri ve yüksek teknolojinin, her alanda kendini hissettirdiğini ve bu yönüyle Zapresic Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin, Hırvatistan’da yer alan diğer üniversitelerden farklı bir konuma sahip olduğunu dile getirdi. Üniversitelerinin AB projelerine önem verdiğini, sosyal bilim, tıbbi eğitim gibi birçok alanda eğitim vermeye ve bu alanlarda proje geliştirmeye devam ettiklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Vladimir Simovic, online eğitimin, üniversitelerinde uzman bir yaklaşımla yürütüldüğünü ve bir çok ön lisans programının müfredatını uzaktan eğitim sistemi üzerinden yürüttüklerini sözlerine ekledi. Rektör Prof. Dr. Simovic ayrıca, üniversite olarak benmerkezcilikten uzak bir eğitim anlayışını benimsediklerini belirterek, hedeflerinin, Hırvatistan’da yer alan diğer üniversiteleri de destekleyerek bilgiyi paylaşmak olduğunu dile getirdi. Eğitimi teknolojiyle birleştirerek çağın gereklerine ve ihtiyaçlarına ayak uydurduklarını ifade eden Prof. Dr. Vladimir Simovic, İsveç, Rusya ve Hırvatistan’daki bazı üniversitelerle ortak sürdürdükleri projelere, Trakya Üniversitesi’nin de katılmasından memnuniyet duyduklarını belirterek bu durumun herkes için faydalı olacağını vurguladı.
 
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise Trakya Üniversitesi’nin Balkan Üniversiteler Birliği’nin Kurucu Üyesi ve Kalıcı Genel Sekretaryası olduğunu hatırlatarak, “Balkanlar üzerindeki misyon ve vizyonumuza paralel, Balkanlar’da akla gelen ilk Türk üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Uluslararası öğrenci sayımızı her geçen yıl daha yukarılara taşıyoruz. Uluslararası alanda gerçekleştirdiğimiz ikili öğrenci ve öğretim elemanı değişimi protokollerinin yanı sıra Mevlana, Erasmus ve Farabi gibi programlarla, uluslararasılaşmaya ve marka bir üniversite olmaya büyük önem veriyoruz.” dedi.
 
Baltazar Zapresic Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Vladimir Simovic’in ziyaretinden ve Trakya Üniversitesi ile gerçekleştirilecek iş birliği protokolünden büyük mutluluk ve memnuniyet duyduklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Baltazar Zapresic Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile AB projelerinde birlikte hareket etmek, Trakya Üniversitesi için yeni imkan ve tecrübelerin kapısını açacak. Bu anlamda gerçekleştirilecek iş birliği protokolü ile üniversitemizde görev alan, yurt dışı eğitim tecrübesi olan ve özellikle bilişim ve uzaktan eğitim alanlarında çalışan akademisyenlerimiz ile Baltazar Zapresic Uygulamalı Bilimler Üniversitesi akademisyenleri arasında ortak toplantılar organize edilebilecek. Gerçekleştirilecek fikir alışverişleri, her iki kuruma da önemli faydalar yaratacak. Trakya Üniversitesi olarak bu anlamda istekli ve iş birliğine hazırız. İş birliğine küçük projelerle başlanarak emin adımlarla ilerlenmesinin ve ilerleyen zamanlarda büyük projelere imza atılmasının isabetli olacağına inanıyoruz.” dedi.
Bu içerik 19.10.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 527 kez okundu.