TRAKYA ÜNİVERSİTESİ II. BAYEZİD KÜLLİYESİ SAĞLIK MÜZESİ’NDE UNUTULMAZ KONSER

İnsana, sağlığa ve bilime verilen değerin en önemli ifadesi olan ve ziyarete açıldığı 1997 yılından günümüze pek çok ziyaretçiyi ağırlayarak Selçuklu ile Osmanlı darüşşifalarının tıp tarihimizdeki yerini en etkileyici şekilde anlatan Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, ziyaretçilerini müzikle buluşturmaya devam ediyor. Mart ayında Can Tutuğ, Hakan Konyar ve Neva Günaydın tarafından gerçekleştirilen doğaçlama caz konserine ev sahipliği yapan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, 1 Temmuz 2018’de yeni bir etkinliğe imza atarak Tenor Saksfonda Çağdaş Oruç, Vibrafonda Can Tutuğ ve Double Bass'ta İsviçreli Andreas Metzle'den oluşan Monk Trio eşliğinde ziyaretçilerine unutulmaz bir caz konseri ziyafeti yaşattı.

Thelonious Monk'un bestelerinin seslendirildiği, yoğun ilgiyle karşılanan konser hakkında konuşan Monk Trio üyesi ve TRT Caz Orkestrası Tenor Saksafon Sanatçısı Çağdaş Oruç, Avrupa’nın en prestijli müzecilik ödüllerinden birine sahip bir müzede konser vermenin kendisi için unutulmaz ve bir o kadar farklı tecrübe olacağını vurgulayarak “Burası, Avrupa'nın mental anlamda terapi uygulanan ilk merkezi. Bu tarihi mekanda asırlar öncesinde müzikle terapi gerçekleştirilmiş. Burada makamların duyguları en güzel şekilde ifade etiğini görüyoruz. Temsili sanatçılar da burada ve bu temsili topluluk asırlar boyunca burada yerini almış. Böyle bir ortamda konser verecek olmak bizi heyecanlandırıyor. Avrupa'da ilk kez böyle bir şeyin akıl edildiği yerde konser vermek gerçekten çok etkileyici.” dedi.

Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi Müdürü ve Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Hakan Akıncı, yaklaşık bir saat süren ve ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada “Müzelerle ilgili farkındalık yaratmayı, tarihimizi ve kültürümüzü her kesimden insana ulaştırmayı amaçlıyoruz. Bu bağlamda müzemiz ev sahipliğinde gerçekleşecek etkinlikleri önemsiyor ve artırmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Ziyaretçi sayısında gerçekleşen artış ve müzemize olan ilgi de bu çalışmaların açık bir göstergesi. Müzemiz, her yıl ziyaretçi sayısını istikrarlı bir şekilde artırarak son yıllarda ülkemizin en çok ilgi çeken ve ziyaret edilen müzelerinden biri haline geldi. Bu büyüleyici atmosferde bize unutulmaz bir gün yaşatan değerli sanatçılarımıza çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Bu içerik 03.07.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 720 kez okundu.