TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAFTA SONUNDA DA KAPILARINI EĞİTİM İÇİN HALKA AÇIYOR

24 Saat açık üniversite modelini çağdaş normun gereği gören üniversitemiz halka açık bir eğitim etkinliğine daha ev sahipliği yaptı. Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü hafta sonu 23-24 Eylül tarihleri arasında tasarım ve serigrafi üzerine bir etkinlik gerçekleştirdi. Sanatsal serigrafi konusunda Türkiye’de en çok etkinliği gerçekleştiren kurum bu konuda bir iletişim merkezi olma özelliğini bu etkinlikle daha da pekiştirmekte. Yrd. Doç. Kerem İşcanoğlu tarafından gerçekleştirilen etkinlik ulusal alanda 11 katılımcıyla gerçekleştirildi. Konu ile ilgili olarak Kerem İşcanoğlu şu şekilde konuştu. “Şuan Türkiye’de en çok serigrafi etkinliği düzenleyen kurumuz ve bu yeterli görülmemeli artık teknoloji üreten ve bunu satan bir konuma da gelmeliyiz. Atölye teçhizatları ve düzenleri konusunda çalışıyorum ve yakında teçhizatları ile beraber atölye kurulumu yapar ve bundan gelir elde eder bir duruma gelebileceğiz, zaman başarılı olmuş sayabiliriz kendimizi ama bugün değil! Ayrıca üniversiteler toplumu bilgilendirir ve hafta sonları da üniversitelerin takvimde tatil olarak gözükemez. Fakültemiz Türkiye’de ilklere imza atabilir mi? Aklımızda çok büyük bir soru var: Bunu zamanla hepimiz göreceğiz.”

Etkinliğe katılan on isim şu şekildedir: İsmail Akyıldız, Nihal Sarı, Figen Şahan, Gizem Nur Sözer, Nida İşbaş, Hasret Yürük, Seda Şimşek, Dilara Garip, Yağmur Savaş, Melisa Arslan, Şahika Ezgi Çay.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..